OVA 2 USLOVA MORATE DA ISPUNITE KAKO BISTE MOGLI DA DOBIJETE KREDIT: Postoji i problem koji može da...
Banka, Foto: Profimedia

krediti

OVA 2 USLOVA MORATE DA ISPUNITE KAKO BISTE MOGLI DA DOBIJETE KREDIT: Postoji i problem koji može da...

Postoje dva uslova koja morate ispuniti za dobijanje kredita

Objavljeno: 20:41h

Često pričamo o profilu ljudi kojima bankari odboravaju pozajmice i koji mogu da kupe kredit od banke. Iako su krediti roba kao i svaka druga, proces njihove kupovine je ipak nešto kompleksniji nego što je to slučaj sa kupovinom nekih drugih stvari.

Hajmo da nazovemo ovu transakciju "kvalifikovanom kupovinom", odnosno kupovinom koju ne može da ostvari svako. Dakle, moraš da imaš određene predispozicije da bi kupio kredit, nebitno da li se radi o keš, kreditu za refinansiranje ili stambenom kreditu. Dakle, ko se kvalifikuje za kupovinu kredita i da li si i ti u ovog grupi?

Suštinski, najbitnije su dve stvari:

Banka
foto: Printscreen/RTS

zaposlenje

kreditna istorija

Ukoliko si zaposlen za stalno, minimum šest meseci u istoj firmi koja posluje u Srbiji, prijavljen si i plata ti ide preko računa, a pritom nemaš dugovanja prema bankama, sva je prilika da će ti kredit biti odobren u vrlo kratkom roku. Ovo se odnosi na sve one koji su već uredno isplatili makar jedan kredit. Ali, čak i da nemaš prethodnu kreditnu istoriju - to ne mora da bude problem. Ako ispunjavaš sve prethodno navedeno, vrlo je verovatno da će ti banka odobriti kredit, samo u možda nešto manjem iznosu.

Dakle, kada pričamo o kreditnoj istoriji, magična reč za sve koji apliciraju za kredit je "Kreditni biro" ili popularno skraćeno KB. Kada tražite kredit od banke, KB mora biti čist. Preciznije, ako apliciraš za kredit, izveštaj iz Kreditnog biroa mora da pokaže da u poslednje tri godine nisi imao nikakvo kašnjenje u otplati kredita. Da bi ti banka odobrila kredit, moraš da ispunjavaš uslove o zaposlenju, i da tvoj izveštaj Kreditnog biroa bude čist. To je sve. Nije naročito komplikovano, ni mnogo.

Bonus video:

01:09

OVAJ KREDIT JE NAJTEŽE DA SE OTPLATI! Stručnjak o promenljivim kamatama: Recesija je prisutna u najrazvijenijim zemljama

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.