Akcije Facebooka skočile preko 150% ove godine dok se događaj Meta Connect približava
Foto: Promo

kapital.rs

Akcije Facebooka skočile preko 150% ove godine dok se događaj Meta Connect približava

Meta (Facebook) objavio je da će 27. septembra održati dvodnevni događaj pod nazivom Meta Connect

Objavljeno:

Usred uzbuđenja zbog uspešnog izlaska ARM-a, dizajnera čipova povezanog s veštačkom inteligencijom, na berzu, trgovci su i dalje zainteresovani za akcije koje su usko povezane s razvojem veštačke inteligencije. Facebook je među liderima.

Facebook je ove godine znatno nadmašio i Google i Microsoft, skočivši za 159%. To je tri puta više od rasta Microsofta od 41,2% i gotovo tri puta više od rasta Googlea od 57%.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Facebooka putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Meta (Facebook) objavio je da će 27. septembra održati dvodnevni događaj pod nazivom Meta Connect, čiji će glavni fokus biti veštačka inteligencija. Izvršni direktor, Mark Cukerberg, predstaviće slušalice virtualne stvarnosti Meta Quest 3 i razgovarati o drugim proizvodima koji se razvijaju i kako ih veštačka inteligencija oblikuje. Trgovci se nadaju da će biti govora o napretku u razvoju moćnijeg četbota kompanije, koji bi trebalo da bude takmac ChatGPT-u i koji će verovatno biti spreman sledeće godine.

Izvršni direktor Cukerberg je preuzeo veću javnu ulogu u promociji novih proizvoda na društvenim mrežama, poput Threadsa koji je rival X-u (Twitter), i koji je nedavno postao dostupan onlajn, a ne samo kao aplikacija. To je dovelo do prihvatanja Maskovog izazova za borbu u kavezu, iako nije određen datum.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Zbog ogromne dobiti Mete ove godine, investicione banke se bore da održe korak u postavljanju ciljnih cena. Goldman Sachs daje ciljnu cenu od 384 dolara, dok UBS očekuje 400 dolara.

Izvori: MarketWatch, The Wall Street Journal

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.