SVADBA U SRBIJI KAO SVETOG PETRA KAJGANA: Venčanje od 200 ZVANICA izađe oko 20.000 EVRA, CENE samo SKAČU!
Mladenci / ilustracija, Foto: Profimedia

PAPRENE CENE VENČANJA

SVADBA U SRBIJI KAO SVETOG PETRA KAJGANA: Venčanje od 200 ZVANICA izađe oko 20.000 EVRA, CENE samo SKAČU!

Prosečna svadba u Srbiji od 200 zvanica košta oko 20.000 evra

Objavljeno:

Svi koji su prošli kroz to iskustvo, znaju da je organizovanje svadbe velika glavolomka, ne samo za mladence. Oni koji su se za ovaj važan korak odlučili u skorije vreme imaju brigu više jer cene vrtoglavo rastu. Ipak matičari u nekim beogradskim opštinama već zakazuju venčanja za maj sledeće godine.

Cene venčanja veće su za oko 30 odsto nego prošle godine. Venčanje, uz matičara, u restoranu, sada košta 16.101 dinar, kažu organizatori venčanja.

- Nije poskupeo samo restoran, poskupelo je praktično sve. I venčanica, i odelo, i nakit, i dekoracija, i torte. Poskupela je i matična služba, odnosno taj formalni deo zakazivanja venčanja. Bendovi takođe - navodi za RTS Boško Bubanja, predsednik Udruženja „Ivent industrija”.

Potrebna rezervacija godinu dana unapred

Sezona svadbi traje od aprila do kraja novembra. Ako želite da sve bude onako kako ste zamislili, potrebno je da sve rezervišete godinu dana unapred.

- Mladenci iz Beograda, Srbije popunjavaju maj, jun, septembar, oktobar. A mladenci iz inostranstva, koji žive u inostranstvu, a prave svadbu u Srbiji, oni nam popunjavaju jul, avgust. Tako da se ravnomerno popuni period od šest meseci svadbi koliko se generalno dešavaju u Srbiji - kaže Marija Vukadin iz agencije za organizaciju venčanja.

Mlada drži kovertu
Mlada drži kovertufoto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

Ideje često nerealne, svake godine sve manje proslava

Ideje za venčanje mladenci danas uglavnom pronalaze na društvenim mrežama, pa se često ispostavi da to što su zamislili i nije baš najbolja ideja, kažu organizatori venčanja.

- Od dolazaka mlade helikopterom, preko torti koje ne mogu da uđu u prostoriju koliko su velike i tako dalje. Do puštanja golubova, dovođenja konja i tome slično - dodaje Boško Bubanj.

- Ako krenemo od mladoženje, njima je najbitnija muzika, hrana. Devojkama je bitniji taj neki enterijer, eksterijer, izgled restorana. Naravno, venčanica, šminka i frizura - napominje Marija Vukadin.

Prosečna svadba u Srbiji od 200 zvanica košta oko 20.000 evra. Svake godine beleži se manje proslava. Prošle godine bilo ih je 25.000, a ove godine organizatori venčanja očekuju da će ih biti 4.000 manje. Kažu, razlog je strah mladenaca da li će imati dovoljno novca da pokriju sve troškove.

Bonus video:

03:04

JA SE NIČEGA NE SEĆAM Pevačica u venčanici iz Dubaija zakoračila na ludi kamen: Svadba kao iz bajke, MLADA NOSILA VEO OD 3 metra

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.