VULIN UPOZORIO: Poslodavci koji RADE za praznike, moraće da...
Foto: Fonet

obaveštenje

VULIN UPOZORIO: Poslodavci koji RADE za praznike, moraće da...

Podsećajući da su pred nama vasrkršnji i prvomajski praznici, Vulin je najavio da će Inspekcija rada, nakon praznika, proveriti sve poslodavce, koji su radili za praznike, da li su isplatili radnicima ono što im se po zakonu duguje
Objavljeno: 14.04.2017. 13:12h

Ministar Aleksandar Vulin upozorio je sve poslodavce da, ako rade za praznike, isplate odgovarajuću nadoknadu radnicima u skladu sa zakonom.

Podsećajući da su pred nama vasrkršnji i prvomajski praznici, Vulin je najavio da će Inspekcija rada, nakon praznika, proveriti sve poslodavce, koji su radili za praznike, da li su isplatili radnicima ono što im se po zakonu duguje.

''Proveravali smo koliko je poslodavaca isplatilo zarade za rad za vreme Dana državnosti - Sretenja i moram da kažem da 18 odsto od kontrolisanih poslodavaca, što je oko 47 poslodavaca, nije isplatilo odgovarajuću zaradu za rad u vreme praznika za nekih 1.268 zaposlenih'', rekao je Vulin. On je ocenio i da će nam samo bezuslovno poštovanje zakona - uplata doprinosa, isplata zarada, garantovati da smo uspešno društvo, dobra ekonomija, da ćemo moći da finansiramo penzije i sva prava koja su našim ljudima neophodna, da ćemo moći da obnavljamo socijalnu zaštitu, da uložimo u bolnice, puteve i škole. ''Nadam se da će, kako vreme prolazi, broj poslodavaca koji ne uplaćuje radnicima plate i doprinose biti sve manje i da će biti na nivou statistike greške, ali budite sigurni država neće opraštati i država će uporno i tvrdoglavo proveravati'', rekao je Vulin.

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media