U VOJVOĐANSKOJ VAROŠICI SVE MANJE ĐAKA, A AR ZEMLJE PREKO 2.000 EVRA: Zemlju kupuje samo ELITA - prava OAZA MIRA
Vojvodina, Foto: Promo

srpsko selo

U VOJVOĐANSKOJ VAROŠICI SVE MANJE ĐAKA, A AR ZEMLJE PREKO 2.000 EVRA: Zemlju kupuje samo ELITA - prava OAZA MIRA

Varošice i salaši postaju sve traženija i popularnija mesta za život,baš kao Pavlovci koje je proslavio Novak Đoković

Objavljeno:

Do pre 5 godina retko ko je čuo za mesto Pavlovci kod Rume. Ova varošica broji svega 400 stanovnika, a nakon što je Novak Đoković kupio zemlju i sagradio kuću u njoj postaje poznata preko noći. U ovom vojvođanskom mestu sada je prava jagma za zemljom, a nije retkost da parcela košta i do milion evra.

Varošice i salaši postaju sve traženija i popularnija mesta za život. Imati kuću ili vikendicu van grad danas se smatra pravom privilegijom. Tokom i nakon korone mnogi su se odlučili da svoj život presele van grada ili bar uživaju tamo tokom vikenda. Jedan od najboljih primera za to su Pavlovci, gde je cena ara skočila na preko 2.200 evra.

Pavlovci su danas prava "oaza mira" za estradu i sportiste, ali i investitore. Potražnja za zemljištem u ovom mestu poslednjih godina kontinuirano raste. Takav trend pratile su i cene, a o čemu svedoče i javno dostupni oglasi kojih je iz godine u godinu sve više.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: German Vidal Ponce / Zuma Press / Profimedia

Danas se u Pavlovcima na prodaju nude kuće, parcele, zemljišta i njive. Ponuda u oglasima nije oskudna kao što je to bilo do pre koju godinu, a razlog je dobra i tražnja, ali i cena. U oglasima smo pronašli kuću od 140 kvadrata. Cena je 6.453.700 dinara (oko 55.000 evra). U ponudi je i kuća od 250 kvadrata po ceni od 210.000 evra.

Ponuda je mnogo bogatija kada su u pitanju poljoprivredna zemljišta, a cena zemlje ide i daleko preko 2.000 evra i to za onu nadomak Pavlovačkog jezera.

Njiva prodata za milion evra

Početkom septembra prošle godine, saznali smo, da je u ovoj opštini prodata njiva za neverovatnih milion evra. "Blic Biznis" je tada pisao da je kupac jedna domaća firma, a prodavac je meštanin. Novi vlasnik tada je pazario zemljište veličine 5,66 hektara, a za hektar je dao 176.000 evra.

Pavlovci
Pavlovcifoto: Printscreen/Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

Cene poljoprivrednog zemljišta i dalje rastu, a najskuplje su oranice u okolini Beograda, u Sremu i južnoj Bačkoj. Samo u drugom kvartalu ove godine prometovano je njiva za 53,2 miliona evra. Visoke cene dostizale su njive u okolini Beograda, a posebnu pažnju nedavno su privukli prodati hektari nadomak Pavlovaca, vojvođanske varošice sa 6 đaka.

Pavlovačko jezero kao adut prodavaca

Pavlovci su poznati i po i Pavlovačkom jezeru, poznatijem pod nazivom Kudoš. Datira iz 1983. godine, i dužine je 400 metra. Na levoj strani jezera smešteno je nekoliko ugostiteljskih objekata.

Fruška Gora se tako pokazala kao najpopularnija, ali ništa manje u fokus nisu došle ni vojvođanske varošice mimo ove planine.

O Pavlovcima

Mesna zajednica Pavlovci je jedno od najmanjih mesta u opštini Ruma, u kojoj živi svega 390 stanovnika. U naselju ima oko 175 domaćinstava, sa tri člana u proseku.

1 / 5 Foto: Printscreen / RTS

Za mnoge varošice po Srbiji, ali i ne samo po našoj zemlji, nikad se verovatno ne bi toliko ni čulo, da na njihovoj "teritoriji" zemlju nisu kupile poznate ličnosti, bilo da su sportisti, glumci, estrada... Poslednjih godina svedoci smo sve više primera koji govore da javne ličnosti sve češće grade, ne samo vikendice, nego i domove za svakodnevni život po opštinama nadomak Beograda i Novog Sada.

Fruška Gora se tako pokazala kao najpopularnija, ali ništa manje u fokus nisu došle ni vojvođanske varošice mimo ove planine.

Bonus video:

02:17

KO IMA PLAC PORED JEZERA, OBOGATIĆE SE! Selo Pavlovci potpuno podeljeno A RAZLIKA U CENI NEKRETNINA NIKAD VEĆA

(Espreso/ Blic Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.