AKO STE VLASNIK NELEGALNO IZGRAĐENOG OBJEKTA, OVO MORATE DA ZNATE: Počelo PRIJAVLJIVANJE, a rok je do 15. oktobra!
Kuće na selu, Foto: Zorana Jevtić

prijavljivanje za priključak nelegalnih objekata

AKO STE VLASNIK NELEGALNO IZGRAĐENOG OBJEKTA, OVO MORATE DA ZNATE: Počelo PRIJAVLJIVANJE, a rok je do 15. oktobra!

Vesić je naveo da se očekuje da će biti podneto oko 50.000 prijava

Objavljeno:

Počelo je prijavljivanje vlasnika nelegalno izgrađenih objekata za priključivanje na komunalnu infrastrukturu. Rok za prijavu je do 15. oktobra.

Građani koji žive u nelegalno izgrađenim objektima od danas mogu da se prijavljuju za privremeno priključenje na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju.

Rok za prijavu je 30 dana, tokom kojih će vlasnici morati da prilože odgovarajuće dokaze o nelegalnoj zgradi u kojoj su kupili stan ili ako su kuću zidali bez građevinske dozvole.

Građani, uz zahtev za priključenje na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju, između ostalog, treba da prilože očitanu ličnu kartu i geodetski snimak.

Pored toga, treba da dokažu i vlasništvo nad objektom kao što su kupoprodajni ugovor, ugovor o zajedničkoj gradnji, investiciji ili nasledstvu.

Kuće / Ilustracija
Kuće / Ilustracijafoto: Nebojša Mandić

Vesić: Sve državne službe su uključene kako bi se prijave obavile brzo i efikasno

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, koji je prisustvovao početku prijavljivanja građana u Gradskoj opštini Surčin, rekao je za RTS da su sve državne službe uključene u to da se proces prijave obavi brzo i efikasno.

Naveo je da je rok za dobijanje rešenja 15 dana, a ako građani ne dobiju rešenje, imaju pravo da se žale Ministarstvu koje je dužno da odgovori u roku od osam dana.

"Rokovi su kratki zato što želimo da omogućimo ljudima da zaista to svoje pravo ostvare. Samo na teritoriji Beograda imamo 67 punktova na kojima se vrši prijavljivanje. Ja sam zahvalan opštinama koje su se dobro organizovale, ali ovaj proces traje mesec dana i treba da imamo takvu organizaciju", rekao je Vesić.

Istakao je da građani ne moraju biti priključeni u roku od mesec dana, već da dobiju rešenje sa kojim će otići u preduzeća koja će obaviti priključenje koje zavisi od tehničkih uslova.

Vesić je naveo da se očekuje da će biti podneto oko 50.000 prijava.

Bonus video:

02:13

U BEOGRADU MASA OBJEKATA LEŽI NA VIŠE OD 2.000 KLIZIŠTA: Frapantni podaci Građevinske komore Srbije

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.