DO OVOG DATUMA MORATE DA IZMIRITE JEDNU OBAVEZU: To je poslednji ROK, u suprotnom kazna ide i do 50.000 DINARA
Šalter, Foto: Dado Djilas

važno!

DO OVOG DATUMA MORATE DA IZMIRITE JEDNU OBAVEZU: To je poslednji ROK, u suprotnom kazna ide i do 50.000 DINARA

Do kraja ove godine, to jest novembra, potrebno je da se izmire dugovanja za porez na imovinu

Objavljeno:

Do kraja ove godine ostala je još jedna rata za plaćanje poreza na imovinu, i ona će kao što je i do sada bio slučaj doći na naplatu 45 dana od početka poslednjeg tromesečja, tačnije 14. novembra.

Porez na imovinu se već godinama, prema Zakonu o porezima na imovinu, plaća tromesečno.

Ove godine, mnoge lokalne samouprave po Srbiji podigle su iznose poreza na imovinu. Ono što je ostalo isto jeste da se ne prašta ni neplaćanje ni kašnjenje.

Kazna za ne plaćanje poreza na imovinu idu i do 50.000 dinara

Šalter
Šalterfoto: Dado Đilas

Stručnjaci preporučuju da se građanima ne isplati da prekoračuju rokove jer pored uvećanog poreza na imovinu, ukupno zaduženje može da im optereti i kamata, ali i kazna.

- Građani koji ne poštuju propisane rokove za plaćanje poreza na imovinu mogli bi biti kažnjeni sa 50.000 dinara za svaki kvartal za koji nije plaćena rata poreza. Za godišnji porez na imovinu zakonodavac je propisao kvartalne rokove plaćanja što znači da se nepoštovanje propisanih rokova smatra neredovnim izmirivanjem obaveza - rekao je za “Blic Biznis” Đerđ Pap, stručnjak za poreze.

Šalter
Šalterfoto: Beta/Vuk Branković

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza, obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju poreza na imovinu, kao i pokretanje prekršajnog postupka, savetuje Blic biznis.

Bonus video:

01:27

SAMO U OVOM SLUČAJU MOŽETE IZBEĆI POREZ Simić analizira: Zašto mladić koji čuva napuštene životinje plaća PDV za donacije?

(Espreso/ Alo!/ Blic Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.