"IMAM PENZIJU OD 37.000 DINARA, ALI BIH VOLEO..." Oglasio se Vladimir nakon što je uzeo svoju PENZIONERSKU KARTICU
PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić

PIO FOND

"IMAM PENZIJU OD 37.000 DINARA, ALI BIH VOLEO..." Oglasio se Vladimir nakon što je uzeo svoju PENZIONERSKU KARTICU

Penzionerske kartice omogućavaju mnoge pogodnosti za penzionere

Objavljeno:

Prve penzionerske kartice nove generacije u Sremskoj Mitrovici podeljene su penzionerima koji su se za ovu uslugu prijavili Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Kartice omogućavaju mnoge pogodnosti za najstarije sugrađane, odnosno popuste u privatnim preduzećima koja su se odazvala ovoj akciji, kao i u pojedinim javnim preduzećima.

Živorad Matić, penzioner iz Sremske Mitrovice, rekao je da je došao po svoju karticu među prvima, da će je nositi svuda sa sobom i da će mu ona mnogo značiti da uštedi novac u svom kućnom budžetu.

Sličnog stava je i Vladimir Čović, koji kaže da prima penziju u visini od 37.000 dinara, ali da bi voleo da se više privrednih subjekata uključi u akciju, kako bi penzioneri imali veći izbor prilikom kupovine proizvoda sa popustima.

Dobra vest je da će sremskomitrovački penzioneri moći, pored trgovinskih radnji, da svoju karticu iskoriste u ustanovama kulture, za predstave, književne večeri, promocije i izložbe.

1 / 4 Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

„U ustanovama čiji je osnivač lokalna samouprava, kao što su Turistička organizacija, Muzej Srema, pozorište, sportska hala ‘Pinki’ i apoteka u sklopu bolnice, penzioneri će moći da koriste kartice, jer je Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje sa njima potpisao ugovor“, poručila je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Trenutno se u gradu na Savi vrši isporuka prvog kontigenta kartica, odnosno 4.000, a prijavilo se oko 20.000 penzionera, međutim, isporuka će se vršiti i dalje, te se mole korisnici da sačekaju SMS poruku u kojoj će im biti potvrđeno da je njihova kartica spremna za preuzimanje. Pre toga nije potrebno dolaziti, da se ne bi stvarale gužve, prema rečima direktora filijale Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Zorana Berežnija.

Do 1. oktobra znaće se konačan broj privrednih subjekata koji su uzeli učešće u ovoj akciji.

Korisnici koji su dobili poruku da su im kartice spremne za preuzimanje moći će da ih preuzmu u šalter salama Fonda PIO tokom redovnog radnog vremena od 8 do 15 časova, ali i nakon toga, do 18 časova.

Bonus video:

05:20

POVEĆANJE MNOGO ZNAČI PENZIONERIMA Šantić: Mnogi penzioneri rade dodatno kako bi pregurali mesec

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.