EVO KAKO DA DOBIJETE MANJI RAČUN ZA STRUJU! Ministarka Đedović podseća građane kako mogu da ostvare POPUST
Dubravka Đedović, Foto: Printscreen/RTS

potrošnja električne energije

EVO KAKO DA DOBIJETE MANJI RAČUN ZA STRUJU! Ministarka Đedović podseća građane kako mogu da ostvare POPUST

Ministarka Đedović objašnjava šta sve treba da uradite kako bi vam račun za struju bio umanjen

Objavljeno:

U proteklih godinu dana, svakog meseca više od milion domaćinstava u Srbiji smanjilo je potrošnju električne energije u odnosu na isti mesec prethodne godine, što pokazuje da građani vode računa o potrošnji, izjavila je današnjoj Politici ministar rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Ona je rekla da domaćinstva, kako bi smanjilaračun za struju, treba da obrate pažnju na potrošnju u višoj i nižoj tarifi, jer je niža, noćna tarifa, četiri puta jeftinija nego dnevna.

Brojilo
Brojilofoto: Profimedia

Za građane koji su socijalno ugroženi preporuka i apel je da u gradu ili opštini gde žive podnesu zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca i na taj način ostvare mesečno umanjenje računa za struju i gas i do 50 odsto, navela je Dubravka Đedović.

Prema njenim rečima, novac u budžetu je obezebeđen tako da 190.000 domaćinstava može da ostvari pravo na besplatne kilovate struje ili popust za isporučenu toplotnu energiju.

Važno je samo da podnesu zahtev u svojoj lokalnoj samoupravi, a prijavljivanje je moguće tokom cele godine“, izjavila je Dubravka Đedović.

Ona je rekla da korisnici socijalne pomoći, dečjeg dodatka, uvećanog dodatka za pomoć i negu drugog lica ne moraju ponovo da dostavljaju potvrde o prihodima, već je potrebno samo da predaju zahtev na kojem biraju za kakav energent žele da ostvare popust.

Dubravka Đedović je izjavila da i seoska domaćinstva mogu da ostvare to pravo, bez obzira na broj stambenih jedinica, jer se gledaju, pre svega, prihodi, a olakšicama su obuhvaćeni i građani kritičnog zdravstvenog stanja, kojima bi isključenje struje ugrozilo život.

Ukoliko je dostavljena dokumentacija kompletna, građani će u roku od mesec dana dobiti rešenje i ostvariti rešenje i ostvariti pravo na umanjenje računa, navela je Dubravka Đedović.

Bonus video:

02:21

EVO ZAŠTO ĆETE ZA KOJI MESEC PLAĆATI VEĆU CENU STRUJU! Ekonomski stručnjak tvrdi: Novac će otići SAMO U OVOM SMERU

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.