AKCIJE AMAZONA PORASLE ZA GOTOVO 65% U 2023. GODINI!
Paketi, Foto: Promo

NAPREDOVANJE

AKCIJE AMAZONA PORASLE ZA GOTOVO 65% U 2023. GODINI!

Vodič je prilagođen svim nivoima znanja

Objavljeno:

Amazon je nastavio da napreduje i u 2023. godini. Kompanija je objavila neto dobit od 6,7 milijardi dolara u poslednjem tromesečju u odnosu na gubitak od 2 milijarde dolara u istom tromesečju prošle godine.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Amazon-a putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Cena akcije Amazona je značajno porasla, za gotovo 65% od početka ove godine. Osim toga, Amazon Prime Day je početkom ove godine postigao ogroman uspeh, a Amazon je oborio svoj rekord prodaje osmu godinu zaredom, zaradivši 12,7 milijardi dolara.

Kompanija je takođe lansirala i svoju platformu za veštačku inteligenciju. Amazon Bedrock korisnicima pruža mogućnost stvaranja sopstvenih chatbotova sličnih ChatGPT-u putem internet usluge Amazon Web Service (AWS). Usluga kompanije privukla je hiljade korisnika, a Amazon je rekao da je ovaj softver u direktnoj konkurenciji s kompanijama poput Microsofta i Googlea.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Do sada je Amazon uspeo da postigne tržišnu kapitalizaciju od oko 1,7 triliona dolara zbog izuzetno impresivnog finansijskog izveštaja. Budućnost je takođe svetla za kompaniju, s obzirom na to da su smernice bolje od očekivanja, budući da kompanija procenjuje prihode u sledećem tromesečju u rasponu od 138 milijardi do 143 milijarde dolara, što je više od procene Volstrita od 138,25 milijardi dolara. Kompanija je ovu prognozu pripisala visokoj otpornosti potrošača i rastu svojih AWS usluga.

Izvori: CNN Business, Forbes, Fox Business, Reuters, CNBC

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.