REKORDAN BROJ MAJKI SE PRIJAVIO ZA POMOĆ DECI! Ministar Mali saopštio koliki je broj do 2 SATA BIO
Siniša Mali, Foto: TV Pink Printscreen

saopšteno je

REKORDAN BROJ MAJKI SE PRIJAVIO ZA POMOĆ DECI! Ministar Mali saopštio koliki je broj do 2 SATA BIO

Objasnio je da sistem, na osnovu matičnog broja majke, automatski vuče matične brojeve dece, iz nadležnih registara

Objavljeno:

Od ponoći, kada je počela prijava za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara do 13 sati je 118.000 roditelja prijavilo 200.000 dece, saopštio je danas ministar finansija Siniša Mali.

On je u objavi na Instagramu podsetio da se prijava se odvija elektronski putem na adresi idp.trezor.gov.rs i traje do 20. septembra.

- Prijava je veoma jednostavna, a podnosilac prijave, odnosno majka, unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac. Kako bi prijava bila što jednostavnija, majke ne moraju da unose matične brojeve dece, da ne bi slučajno došlo do greške prilikom unosa podataka, napisao je Mali.

Objasnio je da sistem, na osnovu matičnog broja majke, automatski vuče matične brojeve dece, iz nadležnih registara.

Posetio je i da isplata počinje 25. septembra, a da će do kraja tog meseca biti i završena.

- Ovo je još jedno ispunjeno obećanje koje smo dali i još jedan primer kako se ponaša jaka i snažna država, odgovorna država koja brine za svoje građane, za svoju decu, za porodice i kvalitet njihovog života, poručio je ministar Mali.

Bonus video: NE MOŽE SE ŽIVETI DOSTOJNO OD PENZIJE, NEMOJTE NAM SABIRATI POVEĆANJA Šantić: Živimo od ovog danas, svikli smo se na trpljenje

03:27

NE MOŽE SE ŽIVETI DOSTOJNO OD PENZIJE, NEMOJTE NAM SABIRATI POVEĆANJA Šantić: Živimo od ovog danas, svikli smo se na trpljenje

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.