OGLASIO SE SINIŠA MALI: Tiče se PRIJAVE za 10.000 DINARA
Siniša Mali, Foto: Printscreen Prva tv

važne informacije

OGLASIO SE SINIŠA MALI: Tiče se PRIJAVE za 10.000 DINARA

Mali je naglasio da prijava traje do 20. septembra i da se obavlja elektronski na adresi idp.trezor.gov.rs

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je od ponoći počela prijava majki za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara za svako dete do 16 godina starosti.

Mali je kazao i da je do osam sati bilo 10.674 prijava za 19.177 dece.

"Kao što smo i obećali, u ponoć je počela prijava za jednokratnu novčanu pomoć države od 10.000 dinara za sve naše klince i klinceze rođene nakon 21. novembra 2006. godine", kazao je Mali za Tanjug.

Mali je naglasio da prijava traje do 20. septembra i da se obavlja elektronski na adresi idp.trezor.gov.rs . Svi prijavljeni, kaže ministar finansija, dobiće novac, koji će im biti uplaćen na račune u periodu od 25. septembra do 1. oktobra. Mali je istakao i da je za ove namene u budžetu izdvojeno oko 12 milijardi dinara.

"Očekujemo da će oko 1.190.000 dece biti prijavljeno i zato smo u budžetu izdvojili 12 milijardi dinara, za svaki slučaj", kazao je on.

Ministar je dodao i da je proces prijavljivanja za ovu jednokratnu pomoć vrlo jednostavan i traje minut ili dva, jer podnosioci prijave odnosno majke treba samo da unesu broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj žele da im bude uplaćen novac.

Novac, Dinari, Pare
foto: Profimedia

"Pomažemo majkama, hraniteljima, roditeljima, jer počinje i nova školska godina. Država ovim pokazuje snagu ne samo svojih javnih finansija, već i da vodi brigu za one kojima je naša briga najpotrebnija, a u ovom trenutku smatramo da su to naši najmlađi", kazao je Mali.

On je podsetio i da država od 2020. daje jednokratnu pomoć privredi i pojedincima, precizirajući da su mladi od 16 do 29 godina prošle godine dobili dva puta po 100 evra i dodatnih 5.000 dinara.

"I ovo je još jedan način da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija", naglasio je ministar.

Pravo na uplatu novčane pomoći od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta.

Bonus video:

01:11

EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.