PENZIONERI ĆE IMATI OVE POGODNOSTI OD 1. OKTOBRA: Stiglo važno saopštenje
Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

OBRATITE PAŽNJU

PENZIONERI ĆE IMATI OVE POGODNOSTI OD 1. OKTOBRA: Stiglo važno saopštenje

Prijavljivanje za penzionersku karticu, koja je besplatna, i dalje je u toku, a sama procedura je laka

Objavljeno:

Do sada se više od 660.000 penzionera prijavilo za penzionersku karticu uz koju će od 1. oktobra moći da kupuju na popustu. Naime, PIO fond je potpisao više od 350 sporazuma sa različitim državnim institucijama i privatnim sektorom o davanju popusta ili drugih pogodnosti penzionerima.

Da uzmu penzionerske kartice, najstarije sugrađane pozvao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je, gostujući juče na RTS-u, pozvao penzionere da uzmu penzionersku karticu jer će od nje imati velike koristi.

Može onlajn, a može i "peške"

- Mnogo toga radimo da bismo obezbedili popuste u velikim trgovinskim lancima, ali i drugim mestima. Važno je da je uzmu - rekao je Vučić.

PIO fond, Penzioneri, Penzionerska kartica
foto: Nenad Kostić

Više je načina na koje penzioneri u Srbiji mogu da se prijave za ove kartice. To i dalje mogu učiniti onlajn preko sajta Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), zatim u filijalama Fonda PIO, kao i na šalterima svih 1.530 pošta širom zemlje. Ova kartica je, inače, besplatna.

Prema rečima direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relje Ognjenovića, procedura izdavanja penzionerske kartice je jednostavna i ne zahteva puno vremena.

- Podatak da se do sada 660.000 penzionera prijavilo za penzionersku karticu govori nam da je inicijativa predsednika Srbije pun pogodak. Bolji život naših penzionera je nacionalni interes - rekao je Ognjenović.

Personalizovane penzionerske kartice izdavaće se na osnovu elektronski podnetog zahteva, koji se može uputiti na zvaničnom sajtu Fonda www.pio.rs ili u organizacionoj jedinici Fonda.

penzioneri, Penzije
foto: beta dragan gojić

Šta je potrebno od podataka?

Elektronski zahtev popunjava se veoma jednostavno, jednim klikom, i potrebna su tri lična podatka - JMBG broj, broj telefona i mejl adresa.

- Mi ćemo sukcesivno, kako se naši najstariji sugrađani budu prijavljivali za tu karticu, te kartice njima i davati. Te kartice će moći da se uzmu u filijalama PIO fonda kada budu završene, a svi naši najstariji sugrađani biće obavešteni ili putem telefona ili putem mejla, ili kako god su ostavili svoj kontakt, da im je gotova kartica i da mogu da je preuzmu - rekao je ranije Siniša Mali, ministar finansija.

On je istakao da će penzioneri sa tom karticom imati mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima...

Penzionerska kartica
foto: Printscreen/PIO fond

- Imaćete mogućnost da uđete u muzeje i pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama... - objasnio je Mali.

Među kompanijama koje su do sada potpisale saradnju o popustima na svoju robu i usluge su, između ostalih, DIS, "Tehnomanija", "Cepter", zatim brojne privatne firme različitih delatnosti, kao što su sportski centri, institucije kulture, trgovine, turističke agencije i sl.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.