ROBA NA AKCIJI, A NA KASI CENA SASVIM DRUGA! Ovako vas kasiri PREVARE ZA SEKUND, na 1 STVAR obratite pažnju (FOTO)
Prodavnica, Foto: Profimedia

oprez

ROBA NA AKCIJI, A NA KASI CENA SASVIM DRUGA! Ovako vas kasiri PREVARE ZA SEKUND, na 1 STVAR obratite pažnju (FOTO)

Korisnici društvene mreže Instagram upozorili su potrošače iz Zemuna da obrate pažnju pri kupovini u jednom marketu u Bačkoj ulici

Objavljeno:

U prodavnicama i marketima svakodnevno nailazimo na raznorazne popuste, sniženja, akcije, rasprodaje, pa se zbog toga lako može desiti da proizvod koji želimo da kupimo ima na rafu jednu cenu, a kada dođemo na kasu, otkucaju nam drugu i naravno znatno veći iznos.

Korisnici društvene mreže Instagram upozorili su potrošače iz Zemuna da obrate pažnju pri kupovini u jednom marketu u Bačkoj ulici gde navodno na kasi naplaćuju višu cenu iako je artikal na sniženju.

- Neka se potrošači koji svraćaju u market u Bačkoj ulici u Zemunu paze koja im se cena obračunava na kasi jer uglavnom naplate bez popusta. Na ceni piše da popust traje do 17.8. a na kasi naplaćuju punu cenu. I kasirka je vrlo neljubazna kada joj se skrene pažnja na to. Ovo nije prvi put da mi se dešava kod njih zato obratite pažnju - piše u objavi na Instagramu.

Prevara u Zemunu
Prevara u Zemunufoto: PRINTSKRIN/INSTAGRAM

Podsetimo, prema Zakonu o zaštiti potrošača, ukoliko se ovakva situacija prijavi tržišnoj inspekciji, trgovac bi mogao da plati kaznu od 300.000 do 2.000.000 dinara.

Kazne

300.000-2.000.000 za pravno lice

50.000-150.000 za odgovorno lice

*Cene su u dinarima

- Trgovac je dužan da na nedvosmislen, čitak i lako uočljiv način istakne prodajnu, odnosno jediničnu cenu robe ili usluge, u skladu sa propisima koji uređuju trgovinu - navodi se u Zakonu.

Bonus video:

04:15

OPREZ! KUPCI STANOVA SVE VIŠE ŽRTVE PREVARA! Advokat: Najveći rizik nose stanovi u izgradnji, A ZAŠTITA JE MOGUĆA NA OVAJ NAČIN

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.