DRŽAVA DAJE I DO 10 MILIONA DINARA! Rok za prijavu je 15. septembar, a ovo su USLOVI!
Šalter, Foto: Dado Djilas

SUBVENCIJE ZA STOKU

DRŽAVA DAJE I DO 10 MILIONA DINARA! Rok za prijavu je 15. septembar, a ovo su USLOVI!

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave

Objavljeno:

Svi stočari koji žele da se bave uzgojem kvalitetnih priplodnih grla mogu da se prijave na javni poziv Ministarstva poljoprivrede za podsticaje namenjene unapređenju primarne stočarske poljoprivredne proizvodnje, koji traje do 15. septembra.

Podsticaji se odnose na nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca i koza i svinja, kao i pčelinjih matica. Životinja koja je predmet zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje treba da bude obeležena i registrovana u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo i da ima pedigre, odnosno uverenje o poreklu, u skladu sa zakonom kojim se uređuje stočarstvo, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Najviši ukupni iznos podsticaja koji podnosilac može da ostvari po zahtevu za jednu kalendarsku godinu iznosi: 3.000.000 dinara - za nabavku kvalitetnih priplodnih grla ovaca i koza, svinja i pčelinjih matica, 5.000.000 dinara - za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda (junica tovnih rasa, junica mlečnih i kombinovanih rasa, bikova tovnih rasa uzrasta, steonih junica) i 10.000.000 dinara - za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda (bikova mlečnih i kombinovanih rasa).

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Bonus video:

02:42

SEOSKO IMANJE NA KOJE GOSTI DOLAZE DA RADE (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.