VIKENDICE U SRBIJI I ZA MANJE OD 5.000 EVRA: Evo detaljne ponude NAJJEFTINIJIH kuća, možete odlično proći
Vikednice, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Sasomange.rs

obratite pažnju

VIKENDICE U SRBIJI I ZA MANJE OD 5.000 EVRA: Evo detaljne ponude NAJJEFTINIJIH kuća, možete odlično proći

Za one koji ipak mogu da izdvoje najminimalniju sumu za to, predlažemo sledeće opcije

Objavljeno:

Iako zvuči neverovatno, s obzirom na to da inflatorna kriza u svetu ne jenjava, u Srbiji se ipak i dalje može kupiti kuća za manje od 10.000 evra. U pitanju su uglavnom kuće u seoskim područijima, ali se i u blizini nekih gradova može pazariti nekretnina po ovoj ceni. Uglavnom su to vikend-kuće u prirodi kojima treba renoviranje, ali u nekima se može sasvim pristojno stanovati.

Kada bi se na papir zabeležile cene materijala i troškovi zarade građevinskih radnika danas, lako bi se zaključilo da izgradnja kuće od temelja zahteva pravo malo bogatstvo. Zato je kupovina već gotovih kuća, montažnih ili onih standardne gradnje, umnogome povoljnija opcija.

Za one koji ipak mogu da izdvoje najminimalniju sumu za to, predlažemo sledeće opcije koje smo pronašli u oskudnoj internet ponudu za ovu kategoriju. Teško, ali nije nemoguće.

Kuće od 10.000 evra

Za ovu sumu se može kupiti mala kuća okrečena u crveno i okružena zelenilom u naselju Šumica kod Zrenjanina. Jednoetažna kuća je površine svega 33 kvadrata i pogodnija je za vikendicu. Naglašeno je da je uknjižena. Nalazi se na 150 metara od reke Begej, što je čini idealnom za one koji žele da pronađu mir u prirodi.

U naselju Banatski Dvor, koje pripada opštini Žitište, može se naći prizemna kuća površine 108 metara kvadratnih za 10.000 evra - dakle, cena kvadrata je u ovom slučaju ispod 93 evra.

Ova kuća sastoji se od dve sobe, kuhinje, trpezarije, hodnika i kupatila, a grejanje je na kaljevu peć. Uz kuću je i lepa bašta, kao i malo dvorište, a navedeno je da ima jedno parknig mesto.

Još jedno vojvođansko mesto Šupljak, u blizini Subotice, ima kuće po ovoj ceni. Kako se navodi u oglasu, u pitanju je kuća površine 122 kvadrata koja je trenutno u procesu adaptacije.

Vikendica
foto: Printscreen/Youtube/Povratak na selo

Za ovu sumu se može kupiti i mala kuća starije gradnje u Kovinu, na oko sat vremena od Beograda. Kuća se nalazi na placu od 15 ari i ima još dva pomoćna objekta, kao i prostor za parking.

Što se tiče južnijeg dela Srbije, kuće po ceni od 10.000 evra se mogu naći u Trsteniku, na primer, gde se za taj iznos prodaje kuća od 80 kvadrata, ali je vlasnik naglasio da joj je neophodno renoviranje.

Kuće ispod 10.000 evra

Kuće ove cenovne kategorije su izuzetno male kvadrature i neretko im je potrebno dodatno sređivanje. Za manje od 5.000 evra se mogu naći uglavnom placevi bez objekata.

Nekretnina sa pomoćnim objektom na placu površine 12 ari, sa voćnjakom od 150 sadnica raznog voća (jabuka, kuruška, šljiva, mušmula, višanja...), prodaje se za 8.000 evra u Jovcu, kod Ćuprije. Moglo bi se reći da je to jedna od najjeftinijih kuća, a da je u pristojnom stanju, odnosno da se u njoj kako-tako može i stanovati, a ne samo da se koristi kao kuće za odmor.

U okolini Kruševca se prodaje nekretnina za 8.500 evra. Pogodnija je za vikendicu, ali vlasnik naglašava da se može lako proširiti i napraviti prostor za stanovanje. Grejanje je na struju. Ima terasu, a uz nekretninu ide i njiva od 14 ari i jedan hektar šume.

selo, Kuća, Vikendica, Nekretnine, Kuće, vikendice
foto: Zorana Jevtić

Za istu sumu se može kupiti "uknjižena i legalizovana kuća površine 202 kvadrata, na placu od 1163 kvadrata u Somboru. Kuća se trenutno renovira. Takođe i u Bačkoj Topoli se nudi kuća od 45 kvdrata za 8.500 evra, uz naglašavanje dobre lokacije i blizine auto-puta.

Nekretnina od 86 kvadrata se prodaje za 9.000 evra u Paraćinu, ili recimo u Svilajncu. Tu se prodaje starija kuća od 58 metara kvadratnih koja se sastoji od od predsoblja, dve spavaće sobe, kuhinje sa trpezarijom, ostave i kupatila

Za 900 evra više se može kupiti kuća od 40 kvadrata u okolini Valjeva, odnosno u selu Leskovice. U blizini je i manastir Lelić. Kuća se nalazi na placu od 40 ari i u postupku je ozakonjenja, a vlasnik je u oglasu naglasio da je prodaje isključivo za gotovinu. Kuća ima kuhinju, kupatilo i dve sobe, kao i pomoćne objekte i šljivik.

Kuće od 10.000 do 15.000 evra

Ponuda za kuće čija je cena veća od 10.000 evra ima znatno više, a na sajtu Nekretnine.rs se, na primer, može videti oglas za vikend-kuću koja košta 11.000 evra. Objekat ima 50 kvadrata i zajedno sa garažom se nalazi na placu od 500 kvadrata u Gornjem Vlasu, kod Gadžinog Hana.

Ko želi malu kuću za odmor u kojoj ima sve što treba za beg od gradske gužve - kompletan nameštaj, letnjikovac, ostavu, bunar, voćnjak, bagremovu šumu - to može naći nadomak Subotice za 11.000 evra. U oglasu je napomenuto da nema kupatila, ali da je ostavljen prostor za to.

selo, Kuća, Vikendica, Nekretnine, Kuće, vikendice
foto: Zoran Šaponjić

Za 12.000 evra se može kupiti kuća u Lukićevu, udaljenom oko 15 minuta vožnje od Zrenjanina. U pitanju je starija seoska kuća površine 98 kvadrata. Ima tri sobe, dok je kuhinja spojena sa trpezarijom, a grejanje je na gas. Ima veće dvorište u kojem se nalaze pomoćne prostorije.

Oko 13.000 evra je potrebno izdvojiti za seosko imanje u mestu Katrga kod Čačka. Ponuda obuhvata 50 ari plodnog poljoprivrednog zemljišta, stambeni objekat od 80 kvadrata, pomoćni ekonomski objekat od 100 kvadrata.

Osnovna cena jedne nekretnine u Jagodini koja je u dobrom stanju je 13.500 evra, ali su potrebna dodatna ulaganja za priključke struje i gasa. Površina kuće je 70 kvadrata.

Za 13.500 evra se može kupiti odmah useljiva kuća u Roćevcu kod Svilajnca od 50 kvadrata. Sastoji se od predsoblja, dnevne sobe sa kuhinjom, dve spavaće sobe i kupatila. Dvorište je puno zelenila, a kuća je sveže okrečena, koliko možemo da primetimo na fotografijama u oglasu na internetu.

01:50

CENE VIKENDICA SKOČILE ZA 100 ODSTO!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.