PADAJU CENE SMEŠTAJA U HRVATSKOJ: Sada je PRAVO VREME za LETOVANJE, evo koliko KOŠTA!
Zadar, Foto: Profimedia

LETOVANJE U HRVATSKOJ

PADAJU CENE SMEŠTAJA U HRVATSKOJ: Sada je PRAVO VREME za LETOVANJE, evo koliko KOŠTA!

Poređenje cena smeštaja u Fejsbuk grupama i na Bukingu

Objavljeno:

Iako su turističke brojke u Hrvatskoj i ove godine zadovoljavajuće i dobre, mnoge nekretnine za iznajmljivanje su prazne poslednjih nekoliko nedelja. Razlog su visoke cene, pa su mnogi vlasnici poslednjih dana počeli da snižavaju cene noćenja kako bi popunili rupe u avgustu i privukli goste koji ovog meseca planiraju da idu na more.

Da li su cene zaista pale kao što se već neko vreme priča? Net.hr je uradio malo istraživanje, proverili su Fejsbuk grupe i na Bookingu i evo kakva je situacija.

Prosek 80 evra

Od 16.8. do 31.8. u Seget Vranjici nude se apartmani za četiri osobe po ceni od 100 evra za jedno noćenje. Dosta jeftinije možete proći u Vinjercu (35 kilometara od Zadra), gde jedno noćenje košta 60 evra u stanu od 50 kvadrata.

Krajem avgusta u Svetom Filipu i Jakovu možete iznajmiti apartman za 4 osobe po ceni od 80 evra za noćenje, dok ćete u Brodarici, na primer, od 20. do 24. avgusta apartman plaćati 120 evra po noćenju. Doduše, taj apartman je zaista lepo uređen, nalazi se 300 metara od plaže, a gostima su na raspolaganju i bicikli i SUP-ovi.

Plaža / ilustracija
Plaža / ilustracijafoto: Zorana Jevtić

U Šibeniku ćete u avgustu naći apartmane, koji nisu blizu mora, za 80 evra, dok se u Zadru apartmani nude po ceni od 60 evra. U Vodicama, na primer, možete iznajmiti celu kuću za 6 osoba od kraja avgusta za 95 evra po noći.

Malo skuplje na Bookingu

Ako tražite apartmane na Bookingu, cene će biti nešto veće. Na primer, u Puli, u periodu od 21.8. do 27.8., najjeftiniji apartman za 4 osobe koštaće vas 533 evra, što je skoro 90 evra po noćenju. Takođe treba napomenuti da se stan nalazi dva kilometra od najbliže plaže.

Najjeftiniji apartman na Bookingu u istom periodu na Makarskoj rivijerikoštaće vas 426 evra za 6 noćenja (oko 70 evra po noći). Nalazi se u mestu Podača, 35 kilometara od Makarske, lokalna plaža je u neposrednoj blizini, a stan ima 27 kvadratnih metara.

Na Pašmanu, u mestu Tkon, u tom periodu stan od 55 kvadrata platićete 430 evra, a šest kilometara od Stona, u mestu Boljenovići, za šest noćenja 379 evra - s tim što da plaža nije baš u blizini.

Ono što nas je zaista iznenadilo su cene u Crikvenici. Od d 21. avgusta do 27. avgusta na Bookingu je nemoguće pronaći apartman za 4 osobe ispod 600 evra, a najjeftiniji koštaće vas 616 evra. Ako planirate da idete na Krk, ni tamo nećete proći jeftino. Najjeftiniji apartman za četiri osobe platićete 521 evro, što je nešto više od 85 evra za noć. U poređenju sa ranijim pretragama, ono što smo primetili jeste da je znatno veći broj stanova sa cenama ispod 100 evra za jedno noćenje, a neki proseci su i dalje oko 80 evra.

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso / Mondo / Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.