OVO JE DETALJNA PROCEDURA ZA NEISPLAĆENE PENZIJE: Evo šta da radite ako vam blizak član umre
PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić

pio objasnio

OVO JE DETALJNA PROCEDURA ZA NEISPLAĆENE PENZIJE: Evo šta da radite ako vam blizak član umre

Ovo je način i procedura za isplatu

Objavljeno:

Šta se dešava sa neisplaćenim penzijama nakon smrti korisnika, objašnjavaju u PIO Fondu, pošto je više takvih pitanja zainteresovanih stranaka stiglo u tu ustanovu.

Ovo je način i procedura za isplatu, kažu u Fondu.

Naime, neisplaćene penzije nakon smrti korisnika se isplaćuju zakonskim naslednicima koji su određeni ostavinskim rešenjem.

Da bi se isplata realizovala , neophodno je da u ostavinskom rešenju taksativno budu navedena lica naslednici kao i iznosi koji im pripadaju .

PIO fond, Penzioneri, Penzionerska kartica
foto: Nenad Kostić

Kada se dođe do tog dokumenta zainteresovani se mogu obratiti za informacije u vezi sa isplatom Odeljenju za finansijske poslove nadležne filijale Fonda, navodi se.

Naime, jedna zainteresovana stranka u svom pitanju navela je kako je njen brat posle očeve smrti, kada je ostala jedna nepodignuta penzija, podigao polovinu dok ona drugu nije uspela iako se, kako navodi, obratila Filijali Fonda i dostavila dokumentaciju i svoj broj bankovnog računa.

Iz Fonda su naveli koja je, prethodno nabrojana dokumentacija, neophodna kao i da se o isplati zainteresovani mogu raspitati u nadležnoj filijali – finansijskom odeljenju.

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso/Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.