FIRMA SA KIPRA KUPILA FABRIKU? Radnici Goše i dalje štrajkuju, ne dobijaju NI DINAR! (FOTO)
Foto: Printscreen / N1

vlasnik ne ispunjava obaveze!

FIRMA SA KIPRA KUPILA FABRIKU? Radnici Goše i dalje štrajkuju, ne dobijaju NI DINAR! (FOTO)

Radnici Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke stupili su u generalni štrajk 28. marta jer poslodavac ne ispunjava obaveze prema njima
Objavljeno:

Radnici Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke i dalje su u generalnom štrajku a fabrika je u međuvremenu promenila vlasnika.

Kako za N1 kaže Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora, još nije postignut napredak u ispunjavanju njihovih zahteva ali radnici od njih ne odustaju.

U međuvremenu su saznali, kako kažu, da je vlasnik Goše, slovački Žos Trnava, fabriku prodao.

Na APR-u se vidi izmena, pa je tako kao stopostotni vlasnik fabrike 29. marta upisana kompanija Lisnart holdings Limited sa Kipra.

foto: Printskrin / APR

Radnici Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke stupili su u generalni štrajk 28. marta jer poslodavac ne ispunjava obaveze prema njima.

Ta fabrika je više godina u teškom stanju, a i zapošljava oko 360 radnika koji potražuju oko 30 plata, a tri godine nemaju overene zdravstvene knjižice. Predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujčić ranije je rekao da mu poslodavac duguje oko 650.000 dinara, a da mu plata ne prelazi 25.000 dinara.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.