NAJTRAŽENIJE ZANIMANJE MOŽETE RADITI I BEZ DIPLOME: U Nemačkoj VAPE za radnicima, a uslovi SVE BOLJI
Radnici, ilustracija, Foto: Tanjug

posao u nemačkoj

NAJTRAŽENIJE ZANIMANJE MOŽETE RADITI I BEZ DIPLOME: U Nemačkoj VAPE za radnicima, a uslovi SVE BOLJI

Sobaricama plata u Nemačkoj u sezoni i po 2.500 evra mesečno

Objavljeno:

Jače useljavanje rešenje je za nedostatak kvalifikovane radne snage u Nemačkoj, rekla je Monika Šnitzer, predsedavajuća Veća ekonomskih stručnjaka nemačke vlade.

- Nemačkoj treba 1,5 miliona useljenika godišnje kako bismo, ako se odbije enormno iseljavanje, svake godine imali 400.000 novih građana i tako sačuvali broj radnika - rekao je za Süddeutsche Zeitung stručnjak iz kolokvijalno poznatog savjetodavnog tela. kao “savet ekonomskih mudraca”.

Sobaricama plata u sezoni i po 2.500 evra mesečno! Marija svako leto provede u ovoj zemlji i vrati skoro sve što zaradi, ali ima jedno upozorenje

Nemačka "vapi" za ugostiteljima, traži 65.000 radnika! Srbi tamo zarađuju i po 6.500 evra, i evo šta sve rade za tu platu.

Rad, ilustracija
Rad, ilustracijafoto: Profimedia

- Hitno nam je potrebna kultura dobrodošlice. Ako Intel gradi fabriku u Magdeburgu i treba mu strane kvalifikovane radnike, oni takođe moraju osećati da su tamo dobrodošli - rekla je Schnitzerova.

Ocenila je da novi nemački zakon o profesionalnom radu ide u tom smeru. No, prema njenim rečima, za posao u Nemačkoj potrebno je više, na primer usluge za imigrante koje im neće stvarati strah, već će pružati usluge.

- Ne treba da insistiramo da stranci govore nemački za svaki posao, ali moramo paziti da radnici službi za strance govore engleski - pojasnila je Schnitzerova.

Pre deset dana nemačka vladajuća tročlana koalicija svojom je većinom u Bundestagu progurala novi zakon o useljavanju kvalifikovanih radnika. Novost u njemu je, između ostalog, tzv. sistem šansi koji se temelji na bodovima koji se stiču prema različitim kriterijumima.

Posao u Nemačkoj uključuje poznavanje jezika, radno iskustvo, dob i veze s Nemačkom. IT stručnjaci će ubuduće moći dolaziti u Nemačku i bez fakultetske diplome, ako dokažu da imaju potrebne kvalifikacije.

Veće ekonomskih stručnjaka nemačke Vlade ima pet članova i kao državno telo bavi se analizom ukupnog ekonomskog razvoja zemlje.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso/ Bankar.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.