CELA KUĆA U BANJI NADOMAK BEOGRADA SAMO 20 EVRA: Turisti HRLE ovde više nego IKAD, cene za SVAČIJI DŽEP!
Selo / ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

PREDLOG ZA ODMOR

CELA KUĆA U BANJI NADOMAK BEOGRADA SAMO 20 EVRA: Turisti HRLE ovde više nego IKAD, cene za SVAČIJI DŽEP!

Kompletno opremljen studio sa bazenom i kaminom moguće je iznajmiti za 35 evra

Objavljeno:

Banja Vrujci je nekada bila narodno lečilište, a danas moderan centar za medicinski i rekreativni turizam. Zbog toga mnogi turisti osim lekovite vode i lekovitog blata koji pomažu u lečenju raznih bolesti, ovde dolaze i da bi uživali u prirodi, domaćoj hrani, opustili se i odmorili. Cena smeštaja kreće se od 14 evra, za apartmane, dok se cela vikendica može iznajmiti za 22 evra.

Banja Vrujci smeštena je između Mionice i Ljiga, u dolini između planine Suvobor i reke Toplice. Od Beograda je udaljena oko 110 kilometara, što je oko sat i 20 minuta vožnje kolima. Iz godine u godinu ova banja svojim sadržajem i gostoprimljivošću privlači sve veći broj domaćih i stranih posetilaca, pa se s pravom može reći da postaje sve popularnije mesto za odmor tokom cele godine. Ovde se može naći i zabava za najmlađe, i sportski tereni i bazeni za malo starije, a predivni parkovi za sve ljubitelje prirode. U prilog tome idu i cene smeštaja i hrane, koje su bukvalno za svačiji džep.

Cene smeštaja u Banji Vrujci od 14 evra

Činjenica je da banje u Srbiji postaju atraktivne turističke destinacije gde naši građani ali istrani rado provode svoj godišnji odmor. Prema posećenosti, može se zaključiti da je banja Vrujci svakako među prvima na listi. U okviru banje postoje brojni smeštajni kapaciteti, uključujući hotele, vile, apartmane i privatne kuće za iznajmljivanje. Posetioci mogu birati između različitih opcija koje odgovaraju njihovim potrebama i budžetu.

Tako se prema trenutno aktuelnim cenama smeštaja, noćenje u apartmanima u kreće od 14 evra, po osobi, dok je za isti smeštaj za dve osobe potrebno izdvojiti 25 evra i to se odnosi na kompletno opremljenu smeštajnu jedinicu.

Za one koji više vole privatnost, celu vikendicu od 40 kvadrata moguće je iznajmiti za 20 evra. Kuća ima sopstvenu kuhinju, balkon, terasu i sve elemente, a za boravak tri osobe kuća košta 8 evra više.

Banja / ilustracija
Banja / ilustracijafoto: Arne Trautmann / Panthermedia / Profimedia

Kompletno opremljen studio sa bazenom i kaminom moguće je iznajmiti za 35 evra. Ova cena važi za noćenje za dve osobe a u to je uključen i doručak. Prema priloženim fotografijama, kuća ima ogromno dvorište i nalazi u mirnom delu, okružena zelenilom i prirodom.

Lekovita voda u Vrujcima leči razna oboljenja

Glavna karakteristika banja u Srbiji su prirodne lekovitosti a za Banju Vrujci njeni lekoviti termalni izvori, čija temperatura vode može dostići i do 38 stepeni. Voda iz ovih izvora bogata je mineralima poput kalcijuma, magnezijuma, sumpora i drugih elemenata koji imaju pozitivan uticaj na zdravlje i pomažu u lečenju različitih zdravstvenih problema. Najčešći zdravstveni problemi koji se leče u ovoj banji su:

  • Reumatska oboljenja
  • Kožne bolesti
  • Respiratorne bolesti
  • Degenerativne bolesti kostiju i zglobova
  • Nervni sistem
  • Oporavak nakon povreda

Svi koji banju posete prvi put, ne moraju mnogo da brinu kako će upotpuniti vreme, jer turističke organizacije organizuju ture koje vode do svih najpoznatijih atrakcija i prirodnih lepota u okolini Banje. Neki od njih su izleti do Struganika i rodne kuće vojvode Mišića, Rajca, Suvobora, Maljena.

Bonus video:

02:50

VRNJAČKA BANJA NAJUNOSNIJA TURISTIČKA ATRAKCIJA U SRBIJI

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.