BEOGRAĐANKI BANKA BLOKIRALA RAČUN, JOŠ VEĆI ŠOK USLEDIO KAD SU SPOMENULI POLICIJU: Pazite da se i vama NE DESI
Banka, Foto: Stefan Jokić

oprez

BEOGRAĐANKI BANKA BLOKIRALA RAČUN, JOŠ VEĆI ŠOK USLEDIO KAD SU SPOMENULI POLICIJU: Pazite da se i vama NE DESI

Bez važeće lične karte može se ići u zatvor do 30 dana ili platiti kazna od čak 50.000 dinara

Objavljeno:

Jednoj Beograđanki istekla je lična karta, a kako nije stigla na vreme da obnovi dokument, stiglo joj je upozorenje od banke da će joj blokirati račun. Zbog nevažećeg ličnog dokumenta osim što rizikujete kaznu od 50.000 dinara možete iati problema i pri podizanju novca.

"Stigao mi je mejl sa obaveštenjem da mi za mesec dana ističe rok važenja lične karte i upozorenjem da će mi račun nakon isteka važenja lične karte biti privremeno blokiran dok ne produžim taj dokument.", istakla je devojka i dodala da nje verovala da su banke toliko ažurne.

Banka
Bankafoto: Printscreen/RTS

"Prvog dana pošto mi je istekla lična karta račun mi je blokiran. Iz banke su me o tome obavestili putem mejla i poručili da mogu samo da primim novac na račun, ali ne i da uzimam sa računa. Ja sam im rekla da sam predala zahtev policiji za produženje lične karte i da sada čekam da mi izdaju taj dokument", istakla je ona.

"Iz banke su tražili da im slikam i pošaljem samo potvrdu iz policije da sam predala zahtev da mi se produži lična karta. To sam i učinila i oni su odmah skinuli blokadu sa računa. Kako su mi rekli u banci, to im je mera bezbednosti kako neko ne bi zloupotrebio moja dokumenta i podigao novac sa računa", zaključuje N. I.

Bez važeće lične karte može se ići u zatvor do 30 dana ili platiti kazna od čak 50.000 dinara.

Redakcija Monda kontakirala je nekoliko banaka, koji su potvrdili da banka može da blokira račun u cilju ažuriranja podataka:

Banka
Bankafoto: Printscreen/RTS

"Banka može da blokira račun u cilju ažuriranja podataka, ali o tome svoje klijente obavesti mejlom, da će ukoliko se važeći lični dokument ne dostavi u određenom roku, banka privremeno obustaviti račun", rekli su iz jedne banke za pomenuti portal.

I u drugim bankama su potvrdili da ukoliko korisnik ne poseduje važeči dokument, može doći do problema pri isplati novca, jer službenik na šalteru može da onemogući transakciju.

Bonus video:

03:34

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA VAŠIM KREDITOM UKOLIKO BANKA ODE U STEČAJ! Uzelac razotkrio sve nedoumice: Banke imaju CRNE LISTE?

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.