OVA OPŠTINA UVEĆAVA POMOĆ RODITELJIMA ZA 20 ODSTO: Evo ko i kako može da se prijavi
Novčanik, Foto: George Mdivanian / Panthermedia / Profimedia

NOVAC

OVA OPŠTINA UVEĆAVA POMOĆ RODITELJIMA ZA 20 ODSTO: Evo ko i kako može da se prijavi

Samohrani roditelji bez posla, takođe, mogu da zatraže pomoć Centra

Objavljeno:

Građani koji žive na teritoriji opštine Ub i koji imaju finansijske probleme, bilo da su u pitanju materijalno ugrožene porodice, samohrani roditelji, deca i ljudi kojima je potrebna tuđa nega i pomoć, mogu da računaju na pomoć Centra za socijalni rad ovog grada.

Samohranim roditeljima obezbeđena je uvećana socijalna pomoć od 20 odsto. Što znači da naprimer ako majka mesečno dobija 11.122 dinara, svako dete po 3.337, pa se ukupan zbir za tu porodicu uveća za 20 odsto, odnosno dobijaće 13.346 dinara.

Isto tako, deci samohranih roditelja koja dobijaju pomoć iz Centra za socijalni rad, a idu na fakultet, ostaju novčana davanja dok se školuju. Deo novca za funkcionisanje Centra obezbeđuje se iz republičkog, a deo iz opštinskog budžeta.

1 / 3 Foto: Profimedia

Samohrani roditelji bez posla, takođe, mogu da zatraže pomoć Centra, a potrebno je da imaju mesto prebivališta na ovoj opštini i da su prijavljeni kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pored toga, deca dobijaju besplatne knjige i obroke u školskoj kuhinji, sve dok se školuju, a sve ove pogodnosti ostvaruju tako što im Centar za socijalni rad izda potvrdu koju predaju u školi.

Inače, uvećanu novčanu pomoć od 20 odsto, pored samohranih roditelja, mogu da ostvare i porodice gde su svi nesposobni za rad.

(Espreso/ kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.