SKUPLJA LEŽALJKA NEGO KREVET, A PRIČA SE DA JE JEFTINO: Srpski turisti ZATEČENI cenama na popularnom letovalištu
Cene ležaljki na moru u Albaiji, Foto: EPA MALTON DIBRA

letovanje

SKUPLJA LEŽALJKA NEGO KREVET, A PRIČA SE DA JE JEFTINO: Srpski turisti ZATEČENI cenama na popularnom letovalištu

Turisti su potom redom počeli da iznose mišljenja i razmenjuju iskustva, a složili su se da je ova cena zaista previsoka

Objavljeno:

Albanija je postala interesantna turistima iz Srbije pre nekoliko godina, još se istražuju najbolja mesta i plaže, a ljudi svakodnevno razmenjuju iskustva.

Kako je početak sezone sve bliži, turisti koji su već otišli na more, redovno obaveštavaju o cenama koje su ih zatekle.

Tako je ovoga puta tema bila cena ležaljke, a jedan turista je podelio sliku računa i cifru koja ga je iznenadila.

"Cena ležaljki na plaži Bora Bora u Ksamil... Prošetao tu okolo, samo na jednom mestu ima za 1.000 leka, ovo ostalo sve po 1.500", objavio je jedan turista u Fejsbuk grupi "Letovanje u Albaniji - Albanija.rs."

Inače, 1.000 leka je 1.161 dinar, tačnije 1.500 je 1.741 dinar.

"Za Ksamil ovo je preskupo. Inače, još oni uče o turizmu samo izgleda da imaju pogrešne učitelje. Turizam se razvija decenijama, a oni sve gori po cenama. Što ja kažem, tucali kamen da naprave veštačke plaže. Polako će i oni u zaborav. Ostalo je po meni još tih lepih mesta Dhermi, Himare ali ne znam i oni počeli sa smeštajem da dižu cene, tako da će oni za koju godinu opet plakati za turistima", jedan je od komentara ispod ove fotografije.

Turisti su potom redom počeli da iznose mišljenja i razmenjuju iskustva, a složili su se da je ova cena zaista previsoka.

"I ja sam bio pre par godina u Ksamilu i tada su bile 1.500 ležaljke skuplje nego krevet u apartmanu, a već sledeće godine skoro duplo digli i cene apartmana, ma važi, ćao, za tu lovu imaš gde hoceš", napisao je jedan razočarani turista.

Da ovo nije najviša cena svedoči jedan turista koji je posetio Arameras plažu.

"Arameras plaža je koliko sam ja obišao za ovih devet dana najskuplja - 2.500 leka, ali i najlepša", tvrdi on.

"Već danima ovde pišem o neočekivano visokim cenama u Ksamilu. Videćete kakve su u restoranima i prodavnicama... Evo, sladoled od 850 ml skoro 7,5 eura", preneo je svoje iskustvo turista, koji je pokazao i sliku računa.

"U Shengjinu sam samo jednom platio ležaljku i to na super plaži, 500 leka (dve). Dakle, ko gde želi. Ksamil je ok da se vidi i poseti jednom ali jeste skuplje i jeste veća gužva. Tražnja diktira cenu, ima puno stranaca. Kada kažem stranaca, mislim na Italijane, Nemce, Poljake", dodao je ovaj član grupe.

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.