EVO ŠTA DA RADITE KADA VIŠE NE MOŽETE DA VRAĆATE DUG BANCI: Ovo su načini kako da pokrijete TROŠKOVE!
Banka / ilustracija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

EVO ŠTA DA RADITE KADA VIŠE NE MOŽETE DA VRAĆATE DUG BANCI: Ovo su načini kako da pokrijete TROŠKOVE!

Važno je napomenuti da isplata osiguranja ne podrazumeva zakasnele rate, kao ni zatezne kamate

Objavljeno:

Jedan od glavnih razloga zbog kojih većina građana ima dilemu da li da uzme kredit može da se objasni na jednostavan način, a to je strah da neće moći da vrate novac banci. S obzirom da ljudi u našoj zemlji imaju iskustvo života u mnogim nepredviđenim i kriznim situacijama, ovaj strah je i očekivan. Međutim, postoji rešenje i za ovu boljku.

Bez obzira da li vam je potreban keš kredit, za refinansiranje ili stambeni kredit, vi u svakom od ovih slučajeva možete da uz pozajmicu kupite i osiguranje koje će pokriti troškove ako dođete u situaciju da ne možete da vratite kredit. Pored ovoga postoje i osiguravajuće kuće koje nude osiguranje i za druge kreditne proizvode osim kredita, a tu pre svega mislimo na kreditne kartice i dozvoljeni minus.

Banka / Ilustracija
Banka / Ilustracijafoto: Profimedia

POSTOJE DVE VRSTE OVAKVOG OSIGURANJA:

1. Polisa životnog osiguranja

- pokriva situaciju u kojoj dolazi usled smrti korisnika kredita, potpuni i trajni invaliditet ili neki od drugih rizika koji se pokrivaju ovom polisom.

2. Osiguranje od nezaposlenosti

- osiguravajuća kuća plaća mesečne rate umesto korisnika kredita, međutim, ovde treba znati šta banke i osiguravajuća društva podrazumevaju pod gubitkom posla. U njihovom rečniku, gubitak posla podrazumeva prekid radnog odnosa od strane poslodavca i to ukoliko nije bilo kršenja radnih obaveza od strane zaposlenog. Pored toga, osiguranje će isplatiti novac banci samo ako je klijent bio na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i ukoliko je prošao odbitni period od 60 dana, tj. dva meseca. Ovu vrstu osiguranja ne mogu da dobiju oni koji su:

Zaposleni na određeno vreme

Rade kod preduzetnika ili su sami preduzetnici

Zaposleni koji rade u firmama koje imaju manje od 5 radnika

Nerezidenti i zaposleni u firmama koje nisu registrovane u Srbiji

Penzioneri

Svi ostali, dakle, mogu da računaju da će u slučaju gubitka posla osiguranje platiti osam mesečnih rata u kontinuitetu ili 12 rata ukupno za vreme otplate kredita. Važno je napomenuti da isplata osiguranja ne podrazumeva zakasnele rate, kao ni zatezne kamate. Kod stambenih kredita je obavezno osiguranje imovine, a sva ostala osiguranja, pa i ova o kojima smo pisali u ovom tekstu - su stvar izbora nas koji uzimamo kredit.

Bonus video:

02:14

KAKO IZABRATI NAJPOVOLJNIJI KREDIT? Stručnjaci za Kurir TV: Pre donošenja odluke, NIKAKO NE PRESKAČITE OVAJ KORAK

(Espreso / Kamatica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.