OVO SU SADAŠNJE CENE STANOVA ZA IZDAVANJE: Pale su za trećinu, ali da li je to dovoljno?
Stanovi, Foto: Profimedia

troškovi

OVO SU SADAŠNJE CENE STANOVA ZA IZDAVANJE: Pale su za trećinu, ali da li je to dovoljno?

Kirije u Beogradu i dalje su skuplje na lokacijama poput Voždovca, Mirijeva, Karaburme, Rakovice i Čukarice

Objavljeno: 12:29h

Tržište nekretnina se stabilizovalo i cene su sada pristojnije i pristupačnije nego što je to bilo godinu dana ranije. Ovo je posebno značajna vest za studente kojima su zbog dolaska Rusa i Ukrajinaca i rasta kirija troškovi života u Beogradu popeli do granice održivosti. Danas, je ipak moguće naći sasvim pristojan stan na dobroj lokaciji spram nekog od fakulteta i za 270 evra.

Kirije u Beogradu

Ipak ove godine kirije su osetno niže, i do 30 odsto, ali se na centralnim lokacijama još uvek nisu vratile na nivo pre krize, a i kako stručnjaci tvrde teško da će se to desiti, bar ne u skorije vreme.

Kirije u Beogradu i dalje su skuplje na lokacijama poput Voždovca, Mirijeva, Karaburme, Rakovice i Čukarice. Na sajtu za oglašavanje nekretnina, nekretnine.rs istraživali smo po kojoj ceni se sada kreću stanovi koji se izdaju.

Kirije na Paliluli

Iako je niža kirija primetna u skoro svim delovima grada. Opštine kao što je Palilula još uvek su zadržale visoke cena kada je reč o izdavnju stanova. Naravno, sve zavisi od veličine stana, kao i toga u kom delu opštine se nalaze stanovi.

Stanovi
foto: Profimedia

Stan od 38 metara kvadratnih u Ulici Kraljice Natalije u Beogradu izdaje se za 450 evra. Stan se nalazi na trećem spratu zgrade i potpuno je namešten sa svim uređajima. Nalazi se na trećem spratu zgrade, a kako je u oglasu napisano izdaje se 3 meseca unapred.

Garsonjera na Paliluli u blizini prethode lokacije može se naći po ceni od 270 evra na mesečnom nivou. Ova garsonjera ima 24 metra kvadratna. U oglasu je napisano da je potpuno nameštena sa svim uređajima i nalazi se na trećem spratu.

Kirije Vukov Spomenik

Jednosoban stan kod Vukovog Spomenika od 34 metra kvadratna izdaje se po ceni od 300 evra. Stan je potpuno namešten i u blizini pravnog fakulteta, kao i tehničkih fakulteta. Stan se nalazi u prizemlju zgrade.

Takođe na sličnoj lokaciji oglašen je još jedan jednosoban stan na prodaju od 38 metara kvadratnih. Stan se izdaje po ceni od 450 evra. Stan je odmah useljiv. Izdaje se za studente, a kućni ljubimci nisu dozvoljeni, naglasili su u oglasu.

Kirije na Dorćolu

Delovi grada koji se nalaze u centru ili širem centru Beograda još uvek drže kirije na određenom nivou. Tako da se jednosoban stan teško može naći ispod 500 ili eventalno 450 evra.

Garonjera na lokaciji Dorćol u Gospodar Jevremovoj ulici oglašena je za izdavanje po ceni od 500 evra mesečno. Nalazi se u prizemlju i potpuno je nameštena. Stan se sastoji iz ulaznog hodnika, dnevnog boravka, zasebne kuhinje i kupatila.

Jednosoban stan na Dorćolu, na lokaciji Donji Dorćol izdaje se po ceni od 800 evra, a njegova veličina iznosi 38 metara kvadratnih. Stan poseduje ulazni deo, hodnik, dnevni boravak i delimično odvojenu spavaću sobu.

Stanovi, Nekretnine
foto: Profimedia

Kirije na Mirijevu

Jednosoban stan na Mirijevu od 30 kvadrata izdaje se po ceni od 300 evra mesečno. Radi se o standardnoj gradnji i stan se nalazi na petom spratu šestospratne zgrade. Stan je potpuno opremljen, kao i odmah useljiv. Stan se izdaje na duže vreme, a ima i obezbeđeno parking mesto.

Dvosoban stan od 50 metara kvadratnih na Mirijevu se izdaje po ceni od 450 evra. Stan se nalazi na drugom spratu i radi se o novogradnji. Potpuno je opremljen i odmah useljiv. Poseduje i terasu kao i etažno grejanje na gas.

Kirije u Rakovici

Na prodaju je oglašena garsonjera u Rakovici od 26 metara kvadratnih po ceni od 250 evra mesečno. Stan je namešten i poseduje sve uređaje navedeno je u oglasu.. Radi se o novogradnji, a stan je smešten na trećem spratu. Kada je reč o dodatnoj opremljenosti u blizini se nalazi javni parking, stan poseduje i etažno grejanje na struju.

Jednosoban stan u Rakovici, preciznijeu Kneževcu izdaje se po ceni od 200 evra. Stan je standardne gradnje, nalazi se na četvrtom spratu. Poseduje takođe spoljno parking mesto, kao i grejanje i terasu.

Kirije na Čukarici

Jednosoban stan na Čukarici od 30 metara kvadratnih izadje se po ceni od 350 evra. Radi se u standardnoj gradnji, stan se nalazi u prizemlju zgrade. Potpuno je opremljen i odmah useljiv. Od sigurnosne opreme ima vrata, interfon i video nadzor. U oglasu je naglašeno da je stan renoviran i opremljen novom tehnikom.

Stan u opštini Čukarica izdaje se po ceni od 320 evra. Ima 33 metra kvadratna nalazi se na lokaciji Bele vode (Žarkovo). Stan se izdaje za najviše dve osobe na duže vreme. Stan se sastoji od dnevnog boravka, spavaće sobe, kuhinje, hodnika i kupatila, a kompletan prostor se greje na gas.

Kirije na Banjici

Jednosoban stan od 35 kvadrata izdaje se na Banjici po ceni od 300 evra. U oglasu je naglašenoda se stan izdaje za studente, odnosno najviše dve osobe. Stan je odmah useljiv i potpuno opremljen. Stan se ne nalazi u zgradi, već u porodičnoj kući sa posebnim ulazom.

Još jedan manji stan, takođe na Banjici izdaje se po ceni od 350 evra. Stan ima 40 metara kvadratnih, i jednu i po sobu. Stan se izdaje na duže vreme studentima ili mladom bračnom paru, piše u oglasu, a dozvoljeni su i kućni ljubimci.

Kirije na Zvezdari

Jednosoban stan na Zvezdari može se naći po ceni od nepuno 300 evra. Stan od 40 kvadrata u ovoj opštini košta 299 evra i potpuno je opremljen. Radi se o staroj gradni, ali stan je renoviran i odmah useljiv. Ukupne mesečne režije koštaju 60 evra. Stan poseduje i podrum od pomoćnih prostorija, a zgrada ima i lift.

Stan od 33 metra kvadratna na Zvezdari izadaje se po ceni od 400 evra. Stan je jednosoban, nalazi se u prizemlju i standardno je namešten. Od dodatnih prostorija ima ostavu. Grejanje je na struju, a poseduje i klima uređaj.

Kirije na Voždovcu

U Ulivi Vojvode Stepe izdaje se garsonjera od 29 metara kvadratnih. Cena zakupa iznosi 450 evra. Stan poseduje i terasu, a nameštaj i uređaji u stanu su potpuno novi. Stan se nalazi na sedmom spratu zgrade, a poseduje i lift.

Kirije na Voždovcu

Namaštena, nova garsonjera izdaje se na Voždovcu po ceni od 500 evra mesečno. Ima 31 metar kvadratni i potpuno je nameštena. Ima terasu, a grejanje je preko toplana. Režije mesečno iznose oko 80 evra. Stan će biti useljiv od 1. jula.

Kirije na Novom Beogradu

Garsonjera na Novom Beogradu izdaje se za kiriju od 390 evra i ima 45 metara kvadratnih. Stan je potpuno namešten, a sve komunalije uključene su u cenu. U stana može da stanuje najviše dvoje ljudi. Stan ima zaseban ulaz na spratu porodične kuće.

Jednosoban stan na Novom Beogradu izdaje se po ceni od 250 evra, ima 44 metra kvadratna, nalazi se u Bloku 11 na granici Novog Beograda i Zemuna. Stan je smešten na 5 spratu od ukupno 11 spratova. Stan je kompletno namešten. Plaćanje kirije je mesečno, a obavezan je i depozit.

01:42

STUDENTI U POTRAZI ZA STANOVIMA, KIRIJE PREVISOKE, A OBJEKATA NEDOVOLJNO

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.