MIHAJLOVIĆI IZ KRAGUJEVCA ŽIVE U KUĆI BEZ STRUJE: Iskoristili su POMOĆ OD DRŽAVE, ovo je njihovo iskustvo (VIDEO)
Solarni paneli, Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/PRVA

SOLARNI PANELI

MIHAJLOVIĆI IZ KRAGUJEVCA ŽIVE U KUĆI BEZ STRUJE: Iskoristili su POMOĆ OD DRŽAVE, ovo je njihovo iskustvo (VIDEO)

Konkursom će se finansirati nabavka solarnih panela snage do i jednako 6 kW,

Objavljeno:

Kragujevačka porodica Mhajlović koja živi nadomak centra grada,solarnu elektrane na krovu svoje kuće izgradila je tokom protekle godine.

"Podstaknuti subvencijama države, počeli smo da razmišljamo o prelasku na taj neiscrpni izvor energije i da proizvodimo sami električnu energiju i tako smanjimo troškove. Ideja je potekla od našeg sina koji prati inovacije, mislim da nismo pogrešili, iako smo korisnici tek par meseci. Prema nekim procenama već smo ostvarili neku uštedu, tj. već proizvodimo sopstvenu struju u našoj lokalnoj distributivnoj mreži", rekla je.

Kragujevac je u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, tokom protekle godine raspisao javni poziv za građane za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama na teritoriji grada Kragujevca.

Konkursom će se finansirati nabavka solarnih panela snage do i jednako 6 kW, zatim prateće opreme, ugradnja, te izrada tehničke dokumentacije i izveštata o ugradnji.

Maksimalni iznos sredstava podsticaja koji se dodeljuje, predstavlja manji iznos od: 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om, a maksimalno 420.000 dinara sa PDV-om, i iznosa koji se dobija množenjem snage panela u kW iz dostavljene profakture, sa iznosom od 70.000,00 dinara sa PDV-om. Za solarne panele kapaciteta preko 6 kW razliku do ukupne vrednosti radova prema predračunu izabranog privrednog subjekta snosiće domaćinstva.

(Espreso / TV Prva / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.