POSKUPEO VRTIĆ U OVOM GRADU U SRBIJI: Evo koliko novca će roditelji sada morati da izdvoje
Vrtić, Foto: RINA

OBRATITE PAŽNJU

POSKUPEO VRTIĆ U OVOM GRADU U SRBIJI: Evo koliko novca će roditelji sada morati da izdvoje

Na teritoriji grada u saradnji sa Ministarstvom prosvete planirana je i izgradnja još jednog vrtića

Objavljeno:

Nakon devet godina došlo je do povećanja cene boravka dece u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Čačak. Ova usluga poskupeće za 15 odsto i iznosiće 6.900 dinara.

- Učešće roditelja biće veće za 15 odsto, što je oko 900 dinara mesečno. Naravno, ovo se ne odnosi na decu koja su subvencionisana po različitim kriterijumima koji su propisani Pravilnikom Gradske uprave, izjavio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Na teritoriji grada u saradnji sa Ministarstvom prosvete planirana je i izgradnja još jednog vrtića, za koji će biti izdvojeno preko 110 miliona dinara, prostiraće se na oko 1200m2 i obezbediće 120 novih mesta za mališane koji će biti podeljeni u šest grupa.

- Uz veliku podršku Vlade Republike Srbije, najzad ćemo moći da se pohvalimo još jednim vrtićem u našem gradu, koji će pripadati Predškolskoj ustanovi „Moje detinjstvo“. Gradićemo potpuno novi objekat u Zablaću, u kome će biti mesta za 120 mališana. Ovaj vrtić će moći da pohađaju deca iz Zablaća, Ježevice, Viljuše, Baluge, Vape, Mršinaca i okolnih sela. Upravo želja lokalne samouprave jeste da deca sa seoskog i gradskog područja imaju iste uslove i u vrtićima, i u školama. Ono što činimo za naše najmlađe sugrađane je naš najveći ponos, a ovo je samo još jedna u nizu aktivnosti gradske vlasti za bolje uslove za svu decu u našem gradu”, izjavio je Todorović.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.