NISTE ČLAN PARTIJE? Objavljeni konkursi za direktore u Srbiji!
Foto: Stefan Jokić

poželjne fotelje

NISTE ČLAN PARTIJE? Objavljeni konkursi za direktore u Srbiji!

Vlada Srbije donela je odluku o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća Elektroprivreda Srbije, Srbijašume i rudnika Resavica
Objavljeno:

Do sada su objavljeni konkursi za direktore javnih preduzeća Srbijagas, Pošte Srbije, Skijališta Srbije, Srbijavode, Elektromreže Srbije, Rezervat Uvac iz Nove Varoši, Park prirode Mokra Gora iz Užica i preduzeća "Mreža-Most" sa sedištem u Beogradu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ranije su raspisani javni konkursi za direktore 12 javnih preduzeća – među kojima su i Putevi Srbije, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, Emisiona tehnika i veze.

Direktori javnih preduzeća na javnom konkursu se biraju na četiri godine, a kandidati treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje i najmanje tri godine radnog iskustva u delatnostima kojima se bavi javno preduzeće.

Uslov je da nisu članovi organa političkih stranaka. Na imenovanja profesionalnog menadžmenta koji će umesto odanih partijskih kadrova rukovoditi javnim preduzećima čeka se već godinama.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine, koji predviđa da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu. Iako su prema tom Zakonu profesionalni menadžeri morali biti imenovani najkasnije 4. marta 2017, od 37 javnih preduzeća u zakonskom roku konkursi su okončani, a novi rukovodioci postavljeni, u njih tri.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.