ZA SAMO 6 DANA STIŽE NOVAC OVOJ GRUPI GRAĐANA SRBIJE: Proverite da li ste među njima
Šalter, Foto: Dado Djilas

SUBVENCIJE

ZA SAMO 6 DANA STIŽE NOVAC OVOJ GRUPI GRAĐANA SRBIJE: Proverite da li ste među njima

Tanaskovićeva je to rekla na javnom slušanju o Predlogu izmena i dopuna Zakona

Objavljeno:

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je danas u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru obradivog zemljišta.

Ona je dodala da je javni poziv za ovu vrstu subvencija objavljen 7. aprila i da se nikad ranije nije desilo da se u ovako kratkom roku, od objavljivanja poziva, počne isplata subvencija.

Tanaskovićeva je to rekla na javnom slušanju o Predlogu izmena i dopuna Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, u organizaciji skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/AgroTV Srbija

Subvencije za priplodna grla

Ministarstvo poljoprivrede Srbije raspisalo je danas javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla koji će trajati do 18. maja.

Pozivom su opredeljena sredstva za kvalitetne priplodne mlečne krave, tovne krave i bikove, ovce i ovnove, koze i jarčeve, krmače i nerastove, roditeljske kokoške teškog i lakog tipa, roditeljske ćurke, matice šarana i priplodne matice pastrmke.

Za podsticaje za kvalitetna priplodna grla iz budžeta je ukupno izdvojeno 8,52 milijarde dinara, a u zavisnosti do vrste subvencije iznose od 60 dinara do 40.000 dinara po jedinki.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.