"NI JA KAO LEKAR NEMAM TU PLATU": Oglas za FRIZERA razbesneo Srbe na MREŽAMA, od CIFRE će vam se ZAVRTETI u GLAVI!
Frizer / ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

šta kažete na ovo?

"NI JA KAO LEKAR NEMAM TU PLATU": Oglas za FRIZERA razbesneo Srbe na MREŽAMA, od CIFRE će vam se ZAVRTETI u GLAVI!

Na mrežama se pojavio i jedan oglas beogradskog salona koji za posao frizera nudi fiksnih 160.000 dinara mesečno, plus procenat

Objavljeno:

Već neko vreme u oglasima za posao možemo pronaći poslove, za koje niko ne bi rekao da su fantastično plaćeni. Tako se vrlo lako mogu naći poslovi vozača, zanatlija, uslužnih radnika i drugih čije plate prelaze "magičnu granicu" od 100.000 dinara.

Razlozi za ovako visoke plate su višestruki. Sa jedne strane poslodavci su spremni da daju ozbiljno dobre plate za deficitrana zanimanja. Sa druge strane, i sveopšti rast plata u Srbiji dodatno podiže primanja za ova zanimanja, tako da je sve češći slučaj da će neko sa samo stručnom spremom biti plaćen preko 1.000 evra.

Tako se na mrežama pojavio i jedan oglas beogradskog salona koji za posao frizera nudi fiksnih 160.000 dinara mesečno, plus procenat. Kako se ističe u oglasu, frizer mora da ima znanje engleskog i radno iskustvo.

Reakcije na visoku platu frizera

Ipak, koliko je bilo oduševljenih oglasom, toliko su ljudi izrazili i razočarenje. Oglas je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama i mnogi su se zapitali kako to "da frizer ima veću platu od lekara".

- 160.000 dinara ni ja kao lekar nemam osim kad dežuram. Jadno - prokomentarisao je jedan mladi doktor, a ispod njegove objave nanizali su se komentari koji su i napadali i stali u odbranu oglašenog posla.

- Razlika između vas i frizera je da frizer odvaja procenat zarade da biste vi primili platu. Vi plaćate frizera samo ako želite da vam izvrši uslugu. Frizer zaradu mora da - zaradi. Mi vas svakako plaćamo - napisao je drugi korisnik Tvitera.

- Kolega, ne vidim problem. Ja sam lekar opšte prakse u kliničkom centru Srbije u BG, osnovna plata mi je 92 hiljade bez dežurstava. Kad primim platu, odmah sve stavim u kladionici na singl 2+ prvo poluvreme i dupliram platu. Moraš da se snađeš, nema ništa od kukanja na tviteru.

Priču o policajcu iz Užica koji je postao frizer pogledajte ovde:

03:11

BACIO PENDREK, PA UZEO BRITVU I MAKAZICE! Upoznajte bivšeg POLICAJCA iz Užica, koji je postao frizer! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Mondo, Blic Biznis, Nikola Vojnović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.