OSAM PONUDA ZA PKB: Ko su misteriozni ponuđači iz Engleske, Kine i Singapura?
Foto: PKB

prodaja giganta

OSAM PONUDA ZA PKB: Ko su misteriozni ponuđači iz Engleske, Kine i Singapura?

- Očekujemo vlasnika do kraja godine - kaže ministar privrede Goran Knežević
Objavljeno:

Na javni poziv Vlade za kupovinu PKB stiglo je osam pisama, a poslali su ih "El Dahra" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, domaće kompanije MK grupa, "Industrija mesa Matijević", jedno fizičko lice iz Kovina, dve kompanije iz Velike Britanije i po jedna iz Kine i Singapura, javlja RTS.

Njihova pisma sa oznakom tajnosti i imenima ne mogu da se objavea iz Vlade poručuju da su zadovoljni odzivom i najavljuju oglas za prodaju u narednih mesec do mesec i po.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ministar privrede Goran Knežević kaže da se većina potencijalnih kupaca opredelila za sve ono što je moguae po srpskim zakonima, od prodaje imovine, kapitala, strateškog partnerstva.

- Zaintereovani su za sve, tako da ćemo na osnovu tog dogovoriti pravi model privatizacije. Oeekujemo da ćemo u narednih mesec, mesec i po objaviti pravi konkurs za privatizaciju PKB. Očekujem da dobijemo vlasnika do kraja godine - kaže Knežević

PKB je jedan od najvećih poljoprivrednih kombinata u Srbiji: ima više od 20 hiljada hektara obradive zemlje, 26 hiljada grla stoke i oko 1.700 zaposlenih.

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.