CENE STANOVA SU POLUDELE: Ovoliko košta jedan jedini kvadrat NAJSKUPLJEG STANA U SRBIJI!
Foto: Shutterstock

ko ovo može da priušti?

CENE STANOVA SU POLUDELE: Ovoliko košta jedan jedini kvadrat NAJSKUPLJEG STANA U SRBIJI!

Za 5.290 evra zasigurno možete kupiti kuću sa sve imanjem u nekom mestu u Srbiji, a u Beogradu to vam može biti dovoljno i samo za jedan jedini kvadrat!
Objavljeno: 16:32h

Naime, najskuplji stan u Srbiji u prošloj godini, prodat je u beogradskoj oštini Stari grad, a za površinu od 132 kvadratna metra, plaćeno je gotovo 700.000 evra i nije reč o novogradnji. To znači da je cena kvadrata bila oko 5.290 evra, saopštio Republički geodetski zavod.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Najskuplji stan, godinu dana ranije, u 2015. bio je, gotovo dvostruko jeftiniji, iako iste kvadrature. Njegova cena od 370.000 evra omogućila je novom vlasniku adresu na Dedinju, u zgradi sa bazenom i velnes centrom.

ŠIRI SE EPS? Kupuju Elektroprivredu Republike Srpske! (FOTO)

Najskuplje plaćena kuća u Srbiji 2016, međutim, nije kupljena u Beogradu, već u Subotici, po ceni od 1,2 miliona evra. Prema registrovanim podacima građani Srbije svega u sedam odsto slučajeva stan kupuju od investitora, odnosno nove stanove, i to zbog viših cena.

Primera radi, na Novom Beogradu i Paliluli potrebno je izdvojiti 55 do 60 odsto više novca za kupovinu novogradnje u odnosu na prosečnu cenu korišćenog stana, na Vračaru je to 30 odsto više, a na Starom gradu i Savskom vencu oko deset do 15 odsto.

U Užicu se, za komfor novogradnje, izdvaja 50 odsto više novca u odnosu na prosečnu cenu korišćenog stana, dok je u Novom Sadu i Kragujevcu to oko 20 odsto.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.