Na šta planirate da potrošite novac? Najgluplja pitanja koja banke postavljaju!

Šalterska njuškala

Na šta planirate da potrošite novac? Najgluplja pitanja koja banke postavljaju!

Kakav vam je bračni status, koliku kiriju plaćate, koliko dece imate, da li ste politički eksponirani, samo su neka od pitanja koje banke žele da znaju o vama
Objavljeno: 14:09h

"Da li ste politički povezani", "Na koji način i sa kim?" "Da li ste poslanik?" "Da li ste u vezi sa stranim diplomatama?" "Koje je devojačko prezime vaše majke?" "Na šta planirate da potrošite novac?" - sve su ovo pitanja koja banke u Srbiji postavljaju klijentima. Lažu nas i pljačkaju! Pitali smo Beograđane da li štede u bankama, odgovori su nas šokirali! (VIDEO) Oni umeju, vide sve i znaju. Poseduju instrumente za razotkrivanje sumnjivih lica, a hvala Bogu, u Srbiji je takvih lica po njihovoj slobodnoj proceni mnogo. Malo ličnija pitanja pravdaju procenom rizika, a građani se osećaju kao da su došli na policijsko ispitivanje.

U bankama tvrde da su sva pitanja u skladu sa standardima koji vladaju svuda u Evropi. Tako je devojačko prezime bitno da se vidi da li je ta osoba ili neko blizak imao u prošlosti imao problema sa otplatom kredita. Kompletan „skener“ klijenata postala je praksa u našoj zemlji, a što je iznos pozajmice veći i rok za vraćanje duži, banke su zahtevnije u traženju odgovora na razna pitanja od onih koji bi da koriste njihove usluge.
Interesovanje za političku pripadnost jedno je od poslednjih u nizu neumesnih pitanja koja banke postavljaju i tako zadiru u privatnost građana. Naknadu za gubljenje vremena na popunjavanje neprikladnih formulara dobićete u vidu satisfakcije da niste sumnjivo lice i da ste kao takvi poželjni za banku. Recimo, student koji često polaže visoke iznose keša na račun za štednju ili lokalni ugostitelj koji uobičajeno ima dnevni pazar nekoliko hiljada dinara, a naprasno počne da dnevno uplaćuje hiljade evra, u startu će biti eliminisani. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.