IZGLEDA SVEMIRSKI, A U SRBIJI JE: Ovako izgledaju kabine za gondolu na Zlatiboru! (FOTO)
Foto: opština čajetina

čeka se montaža

IZGLEDA SVEMIRSKI, A U SRBIJI JE: Ovako izgledaju kabine za gondolu na Zlatiboru! (FOTO)

Pet kabina sa po 10 mesta za sedenje, renomiranog franscuskog roizvođača opreme “Pomagalsky” smeštene su u zatvoreno skladište u Braneškom polju
Objavljeno:

Prvi kontingent kabina koje je opština Čajetina kupila za izgradnju najduže panoramske gondole na svetu Gold gondole Zlatibor, dopremljen je danas iz Francuske, navodi se u saopštenju Opštine Čajetina. OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Pet kabina sa po 10 mesta za sedenje, renomiranog franscuskog roizvođača opreme “Pomagalsky” smeštene su u zatvoreno skladište u Braneškom polju na Zlatiboru, gde će sačekati montažu. Ovo je prvi kontigent od ukupno 55 kabina koliko će u budućnosti prevoziti turiste vazdušnom trasom od centra Zlatibora, preko Ribničkog jezera,do vrha Tornika. Kabine marke "Sigma" izrađene su po najvišim tehničkim standardima, poseduju držače za skije i bordove i imaju osvetljenjena solarne panele. Kabina čija je širina i visina dva metra teška je 600 kilograma. Jedna od pristiglih kabina biće izložena kao eksponat u subotu u centru Zlatibora, gde će započeti narodna radna akcija za izgradnju Gold gondole Zlatibor. Nazbornom mestu volontera, iznad pijace, gde je 2015. godine položen kamen temeljac, više hiljada građana Čajetine, Zlatiborskog okruga i cele Srbije imaće prilike da vidi kabinu koja će biti montirana na najveću turističku atrakciju u Srbiji.

foto: opština čajetina

Prezentacija kabine biće organizovana i za posetioce ovogodišnjeg Sajma turizma koji će biti održan od 22. - 26. februara u Beogradu. Narodna radna akcija kojom će početi izgradnja najveće panoramske gondole na svetu „Gold gondole Zlatibor“ počinje u subotu, 11. februara 2017. godine u 10 časova.

Opština Čajetina poziva građane Zlatiborskog okruga i sve zainteresovane da se u 10 časova okupe kod položenog kamena temeljca, iznad pijace u centru Zlatibora, gde će biti podeljen alat i započeti radovi na izgradnji početne stanice Gold gondole. Radna akcija koja će se odvijati pod sloganom „Narod gradi gondolu“ okupiće više hiljada volontera ne samo našeg kraja nego i svih naših prijatelja širom Srbije kojima je Zlatibor na srcu i koji žele da najposećenija srpska planina dobije svetsku atrakciju u kojoj će turisti uživati.

Uz tople napitke, hranu i muziku nadamo se da će uspešno započeti prva gradnja jednog kapitalnog objekta u postitovskoj Jugoslaviji koju će, silom prilika i nebrigom države, graditi sam narod.

foto: Fonet

- U subotu, Zlatibor brani narodnu imovinu od raspikuća. Brani čast i dostojanstvo Srbije. Budite sa nama uzajedničkoj odbrani - poručuje predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović. Stamatović podseća da država i nadležna ministarstva već dve godine opstruišu izgradnju „Gold gondole Zlatibor“ i rešavanje imovinsko - pravnih odnosa na trasi buduće gondole, u korist lopova koji hoće da otmu državno zemljište milionske vrednosti od naroda, zbog čega je opština Čajetina odlučila da uz pomoć naroda započne izgradnju najveće turističke atrakcije u ovom delu Evrope.

Bonus video:

U SENCI: Penzionerske muke u Srbiji

(Espreso.co.rs / Zlatarinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.