I FIRMA NEMA PROBLEMA GRADI KORIDOR 10: Zanimljiv spisak podizvođača!
Foto: Dragana Udovičić

šareno

I FIRMA NEMA PROBLEMA GRADI KORIDOR 10: Zanimljiv spisak podizvođača!

Nema problema - tako se zove jedna od podizvođačkih firmi grčkog Aktora na deonici Koridora 10
Objavljeno:

Uprkos brojnim problemima s podizvođačima na koridorima i, po svemu sudeći, potpunom odsustvu kontrole koja košta građane Srbije, u državnom preduzeću Koridori Srbije tvrde da podizvođače biraju sami izvođači, dok Koridori Srbije daju “samo” saglasnost, prenosi Insajder.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dok se izvođač radova na jednoj deonici bira na tenderima koje raspisuju Koridori Srbije, podizvođač može da bude bilo koja firma. Ne postoji ni ograničenje koliko jedna firma koja je pobedila na tenderu može da uvede podizvođača.

Prema istraživanju Insajdera, grčka firma Aktor je na jednoj deonici dugoj svega 48,7 kilometara angažovala 19 podizvođača i kooperanata, a s nekim firmama ima dva i više ugovora.

Jedan od primera da državno preduzeće Koridori Srbije ne vrši nikakvu kontrolu koje su firme angažovane kao podizvođači, iako je to jedna od obaveza Koridora Srbije, je i podizvođač Aktora preduzeće za informisanje, marketing i specijalizovano posredovanje u prodaji posebnih proizvoda pod imenom Nema problema iz Inđije.

Vlasnik firme "Nema problema" je Pavle Raičković, o kom nema javno dostupnih informacija.

Na spisku podizvođača je i firma Laketa Lazar, koja je prema ranijem istraživanju Insajdera dobijala različite poslove u Rudarskom basenu kolubara. Vlasnik firme Lazar Laketa hapšen je u okviru istrage Tužilaštva u vezi s nezakonitim iznajmljivanjem mehanizacije Kolubari.

Ovo nije jedina firma koja je radila s Kolubarom, a danas je u poslu gradnje Koridora. Tu je, primera radi, i firma Neol gradnja u vlasništvu porodice Živojinović iz Lazarevca. Vlasnik 50 odsto ove firme je Nenad Živojinović, funkcioner SPS-a u Lazarevcu, a koji je takođe privođen u istrazi o zloupotrebama u Kolubari.

Ovo nisu jedine zanimljive firme na spisku podizvođača na Koridoru 10.

Na gradnji Koridora E75 od Niša do Preševa i E80 od Niša do Dimitrovgrada angažovano je više od 200 podizvođača i kooperanata.

Bonus video:

Ispovest Beograđanke kojoj se plafon srušio u dečjoj sobi!

(Espreso.co.rs / Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.