KOLIKO DANAS KOŠTA DA SE OKREČI 100 KVADRATA: Zbog čega je PRETEŠKO PRONAĆI DOBROG MOLERA?
Krečenje, Foto: Printscreen Youtube / Nenad piton

PROBLEMI

KOLIKO DANAS KOŠTA DA SE OKREČI 100 KVADRATA: Zbog čega je PRETEŠKO PRONAĆI DOBROG MOLERA?

Jedan od problema moleraja i jeste taj što je poput rokenrola „pa ga svako svira“ zbog čega je danas teško naći pravog majstora

Objavljeno: 16:31h

Zakazivanje tri meseca unapred prethodnih godina uglavnom je bilo vezivano za pružanje zdravstvenih usluga, a u poslednje vreme toliko vremena je potrebno da biste došli do dobrog molera. Njih je na tržištu toliko malo da ih je teško i dobiti na telefon, a pogotovo angažovati.

Zašto je to tako i koji su problemi, a koje predrasude sa kojima se moleri svakodnevno susreću, u razgovoru za sajt Poslovi.infostud govore dvojica Zemunaca, Steva i David, koji se više decenija bave ovim poslom. Steva Petrović naglašava da ljudi gotovo nisu ni svesni koliko je zanat kojim se on bavi zahtevan i težak. Takođe tvrdi i da je velika zabluda kako svako može „da pređe dve ruke po zidu“.

1 / 3 Foto: Printscreen TikTok

Ali, kako kaže David, jedan od problema moleraja i jeste taj što je poput rokenrola „pa ga svako svira“ zbog čega je danas teško naći pravog majstora. “Nekada, pre deceniju i po, pa i više od toga, sedeo sam kod kuće, čovek me pozove i ja odem da krečim. Danas im zakazujem kao da radim magnetnu rezonancu, tri meseca unapred. Jer jednostavno, toliko je malo kvalitetnih molera na tržištu da je obim posla ogroman. Zato se i uklapamo, uzmemo dva klijenta koji su u blizini, pa dok se jednom suši ono što smo uradili, mi odemo kod drugog i obrnuto. Moramo tako. Evo, bacite samo pogled na oglase po banderama. Sve je više ponuda za odlazak u inostranstvo, gde su plate 3-4 puta veće nego ovde”, ističe David. Sagovornici sajta Poslovi.Infostud ističu da je krečenje stana od 100 kvadrata u proseku potrebno oko 1.000 evra, sve zajedno sa materijalom i „rukama majstora“, čija je cena od jednog do dva evra po metru kvadratnom.

(Espreso / Infostud)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.