ODLOŽENA GREJNA SEZONA I U OVOM GRADU U SRBIJI: "Neophodan je i hitan prelazak na LED RASVETU"
Ilustracija, Foto: Profimedia

od 1. novembra

ODLOŽENA GREJNA SEZONA I U OVOM GRADU U SRBIJI: "Neophodan je i hitan prelazak na LED RASVETU"

- Pozivam građane da se odgovorno ponašaju, sprovode preporučene mere i štede, kako bismo do kraja grejne sezone imali dovoljno energenata - rekao je gradonačelnik Vranja

Objavljeno:

Skupština grada Vranja odlučila je danas da odloži početak grejne sezone do 1. novembra, a od te odluke su izuzete škole i vrtići, kao bolnica i objekti koji se zagrevaju preko kotlarnice na biomasu, objavljeno je na sajtu tog grada.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da se odluka ne odnosi ni na Vranjsku Banju, gde se za zagrevanje koristi topla voda.

On je naveo u da su, u skladu sa preporukama Ministarstva rudarstva i energetike o uštedama, lokalne samouprave obavezne da smanje javnu rasvetu na ulicama, trgovima i drugim objektima za 33 odsto, te da ograniče rad rasvete bilborda i svetlećih reklama, reflektora na sportskim i drugim manifestacijama, kao i novogodišnjeg osvetljenja na period od 15. decembra do 15. januara.

grejanje, Radijator
foto: Profimedia

- Neophodan je i hitan prelazak na led rasvetu. U Vranju je juče počela zamena javnog osvetljenja i očekujem da do Nove godine kompletna javna rasveta bude zamenjena novom led rasvetom - rekao je Milenković.

Dodao je da je preporučeno i smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za 15 odsto u odnosu na lane od čega se izuzimaju vrtići, škole, bolnice, domovi za stara lica, ustanove u okviru obrazovne i naučno-istraživačke delatnosti, kao i ustanove zdravstvene i socijalne zaštite.

- Pozivam građane da se odgovorno ponašaju, sprovode preporučene mere i štede, kako bismo do kraja grejne sezone imali dovoljno energenata - rekao je gradonačelnik Vranja.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.