NARODNA BANKA SRBIJE 11. AVGUSTA UVODI PAKET NOVIH MERA! Upravo je potvrđeno
NBS, Foto: Stefan Jokić, Profimedia

VAŽNO ZA SVE GRAĐANE

NARODNA BANKA SRBIJE 11. AVGUSTA UVODI PAKET NOVIH MERA! Upravo je potvrđeno

NBS je dodala da će javnost "o svim detaljima mera ubrzo biti obaveštena"

Objavljeno: 11:28h

Narodna banka Srbije je potvrdila danas da će 11. avgusta doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana, povodom najava i odluka pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima.

"Narodna banka Srbije na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora 11. avgusta će doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije", saopštila je centralna banka.

Navela je, povodom pojedinih apela i poziva da NBS preduzme mere u vezi sa naknadama banaka, da intenzivno radi na rešenju koje će u najkraćem roku biti usvojeno i primenjeno, tako da se na najbolji način zaštiti standard građana.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

"Iako postoji nesporno pravo da svaka tema bude predmet obraćanja javnosti, ističemo da je suvišno na ovaj način govoriti o problemu na kojem NBS već ubrzano radi i kada je već obavestila javnost u kom roku će biti donete odluke od interesa za građane Srbije", kažu u NBS.

Podsećamo, kako je prethodno saopšteno, "donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detaljima se NBS neće oglašavati pre nego što te odluke donese".

NBS je dodala da će javnost "o svim detaljima mera ubrzo biti obaveštena". Ističe se i da, za razliku od udruženja i organizacija koje daju neodgovorne i neosnovane izjave, NBS ima zakonsku obavezu da vodi računa o finansijskoj stabilnosti zemlje i da ovakvim temama pristupa sa najvećom pažnjom i odgovornošću.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.