NA OVAJ NAČIN UŠTEDEĆETE STRUJU I SMANJITI RAČUNE: Počele su prijave za SUBVENCIJE, može se dobiti i do 4000 evra!
Ilustracija, Foto: Espreso

prijavite se

NA OVAJ NAČIN UŠTEDEĆETE STRUJU I SMANJITI RAČUNE: Počele su prijave za SUBVENCIJE, može se dobiti i do 4000 evra!

„Ovo je dobra prilika da naši sugrađani na svojim porodičnim kućama ili stambenim zgradama ugrade solarne panele kako bi smanjili potrošnju električne energije i smanjili račune za svoja porodična domaćinstva”

Objavljeno:

U opštini Lučani su počele prijave za subvencije čiji je cilj da podstaknu ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama nakon što je opština Lučani u saradnji sa nadležnim ministarstvom potpisala ugovor o zajedničkom subvencionisanju pola cene kupovine i ugradnje panela svih zainteresovanih građana sa lučanske teritorije. Za ove namene, država je za opštinu Lučani odvojila sedam a lokalna samourpava iz svog budžeta još sedam, što je ukupno 14 miliona dinara.

„Ovo je dobra prilika da naši sugrađani na svojim porodičnim kućama ili stambenim zgradama ugrade solarne panele kako bi smanjili potrošnju električne energije i smanjili račune za svoja porodična domaćinstva”, rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Subevncije, Solarni paneli, Ušteda struje
foto: Rina

Prema podacima koji stoje u konkursu, najveći iznos po domaćinstvu može da bude 420.000 dinara. Reč je o panelima za proizvodnju električne energije koji bi trebalo da pomognu u procesu razvijanje energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine.

Rok za dostavljanje dokumentacije je 27. jun, a građani dobijaju subvencije za kupovinu panela i nosača, njihovu ugradnju i izradu tehničke dokumentacije i izveštaja, navodi se u javnom pozivu koji je postavljen na zvaničnoj internet strani opštine Lučani u delu Кonkursi i obaveštenja.

Subvencije se ne mogu dobiti za već nabavljenu robu i obavljene usluge ili troškove koji su u vezi sa odobravanjem i sprovođenjem kredita.

( Espreso / Rina )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.