DIREKTOR EPS: U 2017. moramo da povećamo naplatu i sprečimo krađu struje!
Foto: Stefan Jokić

elektroprivreda srbije na kraju godine

DIREKTOR EPS: U 2017. moramo da povećamo naplatu i sprečimo krađu struje!

"Snabdevanje je potpuno stabilno a potrošnja je na nivou prošlogodišnje. EPS je u prvih 10 meseci zabeležio dobit od 16,5 milijardi dinara što je rezultat započetih reformi. Samo na korišćenju motornih vozila troškovi su smanjeni za 15 odsto i te uštede su ogromne", rekao Grčić
Objavljeno:

Za deset meseci ove godine EPS je ostvario dobit od 16,5 milijardi dinara, a Novu godinu preduzeće će dočekati sa 52 milijarde dinara na računu, izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora EPS Milorad Grčić i najavio strožu naplatu dugovanja i smanjenje broja zaposlenih.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pored nastavka započete reorganizacije pred EPS u 2017. mora da smanji gubitke i krađu struje, kao i da poveća naplatu, rekao je Grčić za RTS.

"Snabdevanje je potpuno stabilno a potrošnja je na nivou prošlogodišnje. EPS je u prvih 10 meseci zabeležio dobit od 16,5 milijardi dinara što je rezultat započetih reformi. Samo na korišćenju motornih vozila troškovi su smanjeni za 15 odsto i te uštede su ogromne", rekao Grčić.

U dogovoru sa MMFi Svetskom banku broj zaposlenih je trebalo da bude smanjen za 1.000 ljudi.

foto: Fonet

"Ti razgovori nisu bili ni malo laki, ali smo u razgovorima uspeli da im objasnimo da nema potrebe za otpuštanjem i da je pravi model za smanjenje broja zaposlenih socijalni program što su oni i prihvatili. Prijavilo se oko 2.000 ljudi, najviše iz Kolubare. Naša procena je da će ta brojka biti nešto ispod 1.900", rekao je Grčić.

"EPS je već uspeo da podigne naplatu za 1,5 odsto. Vlada je zauzela čvrst i jasna stav kada je reč o velikim dužnicima i pomaka već ima, primer je "Bor" koji je uplatio dug", rekao je Grčić. U narednoj godini EPS očekuje i početak izgradnje novog termo bloka u Kostolcu.

"Investicija u Kostolcu je vredna 715 miliona dolara i to je veoma složen proces koji se odvija u 14 faza i mi na proleće očekujemo početak izgradnje novog bloka u Kostolcu", rekao je Grčić.

Tržište struje je otvoreno a zbog nepravilnosti u proceduri 300 velikih potrošača je otišlo.

"Postoji razlika u obračunu koju mi primenjujemo. Sve nepravilnosti koje smo uočili predali smo ministarstvu unutrašnjih poslova a ljude koji su bili na odgovormnim mestima smo smenili dok se istraga ne završi. Od tada nismo izgubili ni jednog kupca, dva velika smo vratili, a očekujemo da će u se većina vratiti EPS u 2017. godini", rekao je Grčić.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.