icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

usvojene izmene

LOŠA VEST ZA RODITELJE: Ukida se povraćaj PDV za bebi opremu!

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost kojima je predviđeno ukidanje prava na povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe
Objavljeno: 28.12.2016. 14:44h
  • 9
foto: Beta
foto: Beta

Naime, ukidanje prava na refundaciju PDV-a stupiće na snagu tek kada se usvoji zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom, na kome se radi, a koji će omogućiti da svi roditelji novorođenih beba imaju pravo na nadoknadu, kao socijalnu meru.


OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

 

Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom treba da uredi jednokratnu isplatu novčanih sredstava na ime kupovine hrane i opreme za bebe, a više roditelja će ostvariti pravo na ovu nadoknadu, jer će svi roditelji koji imaju pravo na roditeljski dodatak dobiti uvećanje.

U obrazloženju izmena Zakona o PDV se navodi da institut refundacije PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe nije u skladu sa propisima EU, te će se ukidanjem tog instituta obaviti dalje usklađivanje sa propisima EU.

 

foto: Profimedia

Izmena i dopunama Zakona o PDV-u sa 20 odsto biće smanjen PDV za promet i uvoz drvenih briketa i peleta na 10 odsto od 1. januara 2017. godine.

Usvojene su i izmene Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje predviđaju da, radi funkcionalnog jedinstva u sprovođenju poreskih propisa, drugostepeni poreski postupak vodi drugostepeni organ - Ministarstvo finansija.

Skupština je usvojila i izmene Zakona o upisu javne svojine koje omogućavaju svim subjektima da najkasnije do 31. decembra 2017. godine podnesu naknadni zahtev za upis

Usvojene su i izmene zakona o tržištu kapitala i o prezumanju akcionarskih društava.

 

(Espreso.rs / Agencije)

Pratite ESPRESO na VIBERU:
http://chats.viber.com/espreso
  • 9
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media

*/?>