15 MILIONA DINARA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE: Objavljen javni poziv za subvencije
Ilustracija, Foto: Profimedia

javni poziv

15 MILIONA DINARA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE: Objavljen javni poziv za subvencije

Sve pojedinosti Javnog poziva nalaze se u rubrici Gradski oglasi i konkursi

Objavljeno:

Grad Beograd je raspisao Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2022. godini, čime je predviđeno da se otvori oko 50 novih privrednih subjekata i samozaposli 50 nezaposlenih lica, naveo je gradski Sekretarijat za informisanje.

Sekretar za privredu Milinko Veličković izjavio je da je Grad Beograd obezbedio sredstva u iznosu od osam miliona dinara za mere i programe aktivne politike zapošljavanja.

On je rekao da su odlukom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, opredeljena i republička sredstva u iznosu od 7.686.274,50 dinara, što predstavlja 49 odsto u odnosu na ukupna sredstva potrebna za finansiranje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.

Sekretarijat za privredu i Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala za grad Beograd potpisali su Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2022. godinu, rekao je Veličković.

Grad Beograd, kako se podseća, već dugi niz godina donosi Akcioni plan zapošljavanja na godišnjem nivou u kome su predviđene sve mere i aktivnosti koje će se sprovoditi u cilju podsticaja zapošljavanja.

Grad Beograd je raspisao Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje
Grad Beograd je raspisao Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanjefoto: Profimedia/Ilustracija

Ove godine, u Akcionom planu za zapošljavanje Sekretarijat za privredu se opredelio za finansiranje mera i aktivnosti u cilju podrške samozapošljavanju u skladu sa postavljenim prioritetom i ciljevima, kao i dostupnim finansijskim sredstvima.

Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2022. godini, koji je raspisan juče, podstiče zapošljavanje nezaposlenih lica kroz program samozapošljavanja, tj. dodeljivanje subvencija za osnivanja novih start ap privrednih subjekata, prevashodno mladih, žena i teže zapošljivih lica.

Ukupna sredstva za ovaj program, zajedno sa sredstvima Republike Srbije iznose 15.686.274,50 dinara.

Sve pojedinosti Javnog poziva nalaze se u rubrici Gradski oglasi i konkursi, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u pozivnom centru Nacionalne službe 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.