HOĆE LI OD 15 ČASOVA DIZEL I BENZIN BITI JEFTINIJI? Vozači nestrpljivo čekaju nove cene
Gorivo, Foto: Printscreen/RTS, Uprava carine, Profimedia

VLADA DONOSI ODLUKU

HOĆE LI OD 15 ČASOVA DIZEL I BENZIN BITI JEFTINIJI? Vozači nestrpljivo čekaju nove cene

Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović pre neki dan je ocenio je da se danas neće desiti neke velike promene cene dizela i benzina

Objavljeno:

Danas nova cena goriva i u Srbiji. Tržište nafte i danas beleži rast cena. Cena barela na londonskom tržištu iznosi 110 dolara, što je novi rast u odnosu na juče, kada je cena barela bila 108 dolara. Pre samo nedelju dana, jedan barel nafte je koštao 100 dolara.

Danas će i srpske pumpe od 15 h promeniti cenovnike. Pitanje je hoće li dizel biti skuplji od aktuelnih 196 dinara, a benzin od 175 dinara.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović pre neki dan je ocenio je da se danas neće desiti neke velike promene cene dizela i benzina, jer su referentne cene derivata na svetskom tržištu stabilne.

"Referentne cene nafte u svetu nisu pale, ali nisu ni porasle, nego su stabilne, tako da se neće desiti neke velike promene ni u petak", rekao je Mićović.

Uredba koja ograničava cenu goriva na snazi je do kraja aprila, što znači da će do tada svakog petka biti utvrđivana nova maksimalna cena derivata.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.