INDEKSI BEOGRADSKE BERZE U PORASTU: Ove akcije su dominirale
Ilustracija, Foto: AP

saopšteno je

INDEKSI BEOGRADSKE BERZE U PORASTU: Ove akcije su dominirale

Na vrhu liste dobitnika dana bilo je proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna, čije su akcije porasle za 3,5 procenata na 7.450 dinara, uz realizaciju od 0,1 milion dinara

Objavljeno:

Indeksi Beogradske berze nastavili su rast drugi dan zaredom, a na trgovanju su dominirale akcije iz poljoprivrednog i naftnog sektora.

Ukupan promet na Berzi je bio, ipak, više nego upola manji u odnosu na sredu i iznosio je 8,3 miliona dinara (70,3 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je porastao za 0,7 posto na 843,55 poena, a BELEXlajn je ojačao za nešto manje od 0,3 procenta na 1.740,18 poena.

Naftna industrija Srbije je završila trgovanje sa značajnim rastom vrednosti od 2,4 odsto na 556 dinara po akciji, uz promet od oko 1,5 miliona dinara.

Akcije beogradskog preduzeća „Kopaonik“ za promet građevinskog materijala i ogreva su, nakon jučerašnjeg skoka, zaključene u minusu od 3,4 posto, vrativši se na raniji nivo od 14.000 dinara, a isprometovane su za približno 0,3 miliona dinara.

1 / 5 Foto: Profimedia

Na vrhu liste dobitnika dana bilo je proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna, čije su akcije porasle za 3,5 procenata na 7.450 dinara, uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

U fokusu investitora na MTP tržištu bili su poljoprivredni proizvođači – „Stari Tamiš“ iz Pančeva i somborski Feketić.

Akcijama pančevačkog preduzeća je trgovano u iznosu od preko 3,8 miliona dinara po ceni od 5.505 dinara, za nepunih 0,1 posto većoj nego na prethodnoj sesiji, dok je Feketić paoi za 2,4 procenta na 2.650 dinara, a ostvario je promet od 1,0 milion dinara.

Kompanija „Pomoravlje“ iz Niša, koja proizvodi boje i lakove, zadržala se na nivou od 240 dinara po akciji, koje su istrgovane u iznosu ispod 0,5 miliona dinara.

Strani investitori su i danas apstinirali od učešća u berzanskim aktivnostima.

Dvanaest serija državnih obveznica denominovanih u evrima zabeležilo je ukupan promet od oko 724,5 hiljada dinara (6,1 hiljada evra).

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.