U ZONI RATNIH DEJSTAVA KOD KIJEVA I DALJE JEDAN SRPSKI VOZAČ KAMIONA: Još dvojica vozača danas stižu iz Ukrajine!
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

konačno!

U ZONI RATNIH DEJSTAVA KOD KIJEVA I DALJE JEDAN SRPSKI VOZAČ KAMIONA: Još dvojica vozača danas stižu iz Ukrajine!

"Vozači su dobro, imaju sve što im je potrebno i trenutno se nalaze na putu ka Srbiji", stoji u saopštenju

Objavljeno:

Dvojica vozača iz Srbije Danilo Polić i Dejan Jovančić uspeli su da napuste Ukrajinu u kojoj su bili blokirani i da pređu u Poljsku, saopštila je Privredna komora Srbije.

Kako je za Euronews Srbija izjavio Aleksandar Spasić, iz Udruženja za međunarodni transport, četvorica srpskih državljana su još na granici sa Poljskom, a jedan u ratnoj zoni u okolini Kijeva.

Kako se navodi, vozači su izvučeni sa područja Ukrajine koje je bilo poprište direktnih sukoba, zahvaljujući saradnji ambasade Srbije i Poljske i ambasadora Nebojše Košutića i kriznog štaba Privredne komore Srbije.

"Vozači su dobro, imaju sve što im je potrebno i trenutno se nalaze na putu ka Srbiji", stoji u saopštenju.

1 / 4 Foto: Marina Lopičić

Podsetimo, više od 50 vozača kamiona je danima čekalo na ukrajinsko-rumunskoj granici da bi mogli da se vrate kući. Oni su se u utorak preko Rumunije vratili u Srbiju, dok je sadam vozača ostalo unutar Ukrajine na različitim lokacijama.

Kako je izjavio Neđo Mandić, iz Udruženja za međunarodni transport, četvorica su bila na granici sa Poljskom, a jedan u ratnoj zoni u okolini Kijeva. Dvojica vozača koji se danas vraćaju za Srbiju su bili blokirani na prelazu Domanovo.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.