PUJ PIKE, NE VAŽI: Nema odgovornih za tuberkulozu u Novom Pazaru!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kao da ništa nije ni bilo

PUJ PIKE, NE VAŽI: Nema odgovornih za tuberkulozu u Novom Pazaru!

Školska uprava smatra da odgovorne ne treba tražiti u školstvu, lokalna samouprava trenutno ne zna "da li će neko snositi posledice", dok direktor škole ima stav da se "neće daleko stići, ukoliko se ne bude tražilo rešenje, nego odgovornost
Objavljeno:

Novopazarska Školska uprava, lokalna samouprava i direktor novopazarske Gimnazije trenutno nemaju jasan stav o tome da li i ko treba da snosi odgovornost za oboljevanje od tuberkuloze 16 učenika te škole.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Školska uprava smatra da odgovorne ne treba tražiti u školstvu, lokalna samouprava trenutno ne zna "da li će neko snositi posledice", dok direktor škole ima stav da se "neće daleko stići, ukoliko se ne bude tražilo rešenje, nego odgovornost". Načelnik Školske uprave u Novom Pazaru Mensur Memić rekao je radiju Sto plus da odgovorne treba tražiti u lokalnoj samoupravi, inspekcijskim službama i zdravstvenim ustanovama u gradu. "Kad već nastava nije obustavljena na proleće, u trenutku kada je bilo više od 10 obolelih, to nije trebalo da se uradi ni sada, pogotovu bez ikakve konsultacije sa Školskom upravom, jer ja to ne bih odobrio. Na ovaj način, problem uošte nije rešen", ocenio je Memić. Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo i socijalna pitanja Fevzija Murić nije mogao da kaže da li će neko snositi posledice zbog tolikog broja obolelih učenika.

foto: Zorana Jevtić

"Nama nije cilj da tražimo krivca zašto je ovo ovako ili onako, mi moramo da tražimo način da ovo što pre suzbijemo, da se ovo zaustavi i da se ne javljaju novi slučajevi. Uloga grada je da kao lokalna vlast budemo zainteresovani za celokupno zdravstveno stanje našeg stanovništva, a posebno u ovim situacijama kad se javi neko oboljenje", rekao je Murić za Sto plus radio. Direktor škole Nermin Dražanin tvrdi da su oni uradili sve što je potrebno i da se strogo pridržavaju uputstava Ministarstva zdravlja i Zavoda za javno zdravlje. "Obustavom nastave ne rešavamo problem tuberkuloze, ali želimo da damo do znanja roditeljima da ćemo učiniti sve da bi učenici imali bolje uslove. Dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju smo dva puta uradili tokom ove nedelje da bi bili sigurni da u zgradi nije uzrok pojave tuberkuloze", rekao je Dražanin.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.