SRPSKI GRAD OKIĆEN VEŠTAČKIM PENISIMA: Da li je i vas uznemirila ova vest? (FOTO)
Foto: Facebook printscreen

Novinarske patke

SRPSKI GRAD OKIĆEN VEŠTAČKIM PENISIMA: Da li je i vas uznemirila ova vest? (FOTO)

Podsećamo vas na neke objavljene vesti u medijima koje su u prvi mah izazvale šok i nevericu u javnosti, da bi nakon razotkrivanja donele olakšanje mnogima od nas, jer su se pokazale kao potpuno netačne
Objavljeno: 10:17h

Juče se društvenim mrežama u našoj zemlji raširila vest o navodnim novogodišnjim ukrasima koji su postavljeni u centru srpske prestonice, a koji imaju falusoidan oblik.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

I zaista na slici su prikazane svetiljke koje veoma liče na muški polni organ i koje svake godine rastu sve više. Pošto je fotografija bila veoma atraktivna, mnogi korisnici su je iskoristili kako bi je šerovali ili komentarisali.

Međutim, nekoliko sati kasnije se doznalo da se ipak ne radi o novogodišnjoj rasveti iz Beograda, već je u pitanju grad u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i da je su u Fotošopu dorađivani " vulgarni" lampioni, pa je tako do večeri ova vest postala bajata i neinteresantna.

foto: Facebook / 9gag

Ovo nije prvi put da se dešava da lažne vesti preplave internet, a pojedine od njih su svoje mesto našle i do novina i nacionalnih televizija, koje su "nasele" na njih. Mi vas zato podsećamo na neke od njih koje su izazvale šok i nevericu u javnosti, da bi nakon razotkrivanja donele olakšanje mnogima od nas, jer su se pokazale kao potpuno netačne.

foto: Fonet, Profimedia

Jedna od najpoznatijih vesti je da je jedan od najpoznatijih glumaca na svetu Tom Henks izjavio da je "Kosovo bilo i ostaće srpsko". Gotovo svi srpski mediji su je objavili, kao i RTS, a ispostavilo se kasnije da ovaj glumac nigde to nije izjavio.

Inače, u samoj vesti, poznati holivudski glumac je, navodno, uporedio stradanje i patnju kosovskih Srba s golgotom koju su doživeli Jevreji i objasnio da uprkos NATO agresiji, Srbija nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine!

“Holivudska zvezda, dvostruki dobitnik Oskara, glumac Tom Henks ponovo je stao na stranu Srba i svojom izjavom šokirao javnost, prenose agencije”, glasila je ona. Nakon što se sve otkrilo, svi mediji su je povukli iz svog sadržaja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.