KO JE BIO OLIVER ANTIĆ? Srpski ambasador u Portugalu stradao od posledica nesrećnog slučaja
Oliver Antić, Foto: Marina Lopičić

TUGA

KO JE BIO OLIVER ANTIĆ? Srpski ambasador u Portugalu stradao od posledica nesrećnog slučaja

Dr Oliver Antić držao je predavanja kako u Srbiji (jedno predavanje održao je i u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti), tako i u inostranstvu

Objavljeno: 17:00h

Ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić, preminuo je danas u Lisabonu od posledica nesrećnog slučaja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako pišu portugalski mediji, Antić je u pratnji drugog diplomatskog osoblja boravio u radnoj poseti opštini Kaškaiš. Dok su putovali, on je zamolio vozača da stane pored jedne od litica u Boka do Inferno, gde je navodno skočio u more da se okupa.

Kada su kolege primetile da nije izronio pozvali su pomoć. Pomorska policija i vatrogasna služba uspeli su da izvuku ambasadora iz mora, koji je u tom trenutku još davao znakove života.

Nažalost, Antić je ubrzo posle toga preminuo, javljaju portugalski mediji.

1 / 3 Foto: Medija centar

Ambasador Srbije u Portugaliji prof. dr Oliver Antić rođen je u Beogradu, gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i diplomirao na Pravnom fakultetu.

Odbranio je magistarsku tezu 1978. i doktorsku raspravu 1983. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Oliver Antić počeo je da drži nastavu na beogradskom Pravnom fakultetu, kao stručni saradnik i asistent, od 1975. godine. U zvanje docenta biran je 1984., u zvanje vanrednog profesora 1990., a za redovnog profesora izabran je 1996. godine.

Školske 1987/88 godine dobio je Fulbrajtovu stipendiju i boravio je u SAD na Pravnom fakultetu mičigenskog Univerziteta.

Dr Oliver Antić držao je predavanja kako u Srbiji (jedno predavanje održao je i u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti), tako i u inostranstvu.

Bio je na više funkcija na Pravnom fakultetu, ali se isticao i po pravničkoj praksi van sistema obrazovanja.

Autor je više stručnjih knjiga, kao i članaka u naučnim časopisima.

Prof. dr Oliver Antić je autor brojnih članaka, kako naučnih tako i novinskih, koji su objavljeni kako u Srbiji, tako i u inostranstvu (na engleskom, francuskom i portugalskom jeziku), a preveo je i sledeće knjige: 1. Alan Votson, Pravni transplanti, (koautorski sa prof. dr Simom Avramovićem); 2. Valid Fares, Džihad u budućnosti; 3. Valid Fares, Rat ideja.

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.