Dve godine smo bez plate, a direktor kupuje jahtu!

ima se, može se

Dve godine smo bez plate, a direktor kupuje jahtu!

Radnici građevinskog preduzeća “Ratko Mitrović” stupili su u generalni štrajk, traže isplatu 22 zaostale zarade i smenu direktora.
Objavljeno:

Kako se navodi u saopštenju Saveza samostalnih sindikata Srbije, zaposleni će štrajkovati u krugu preduzeća, a od nadležnih traže isplatu zaostalih zarada, smenu direktora Dušana Basare, povezivanje radnog staža i isplatu otpremnina za odlazak u penziju. Direktor bolnice u Leskovcu sam sebi povećao platu na 170.000 dinara! Zaposleni tvrde, kako piše u saopštenju SSSS, da za sve to najveću odgovornost snosi direktor, zbog čega se zahteva njegova smena i da nadležni organi preispitaju njegovu privatnu imovinu. Radnici su zabrinuti za svoju i sudbinu preduzeća, nije im obezbeđen posao i ništa se ne čini na realizaciji unapred pripremljenog plana reorganizacije, zbog čega se svesno vodi preduzeće u stečaj, navodi se i dodaje da za to vreme novac od zakupa imovine (pokretna mehanizacija, državno zamljište, fabrika betona), direktor ubira i preko „neregularnih računa“ preliva i usmerava na povećanje svoje lične imovine (jahte, kuće, skupi automobili), imovine svojih članova porodice i malobrojnih bliskih saradnika.

- Direktor ne postupa po nalozima inspektora za rad koji mu je naložio isplatu zarada i uručenje obračunskih lista zaposlenima, pa je inspektor bio prinuđen da podnese prekršajnu prijavu i krivičnu prijavu ali ni to još uvek nije dalo rezultate. Radnici još uvek nisu dobili obračunske liste za neisplaćene zarade za 22 meseca, kako bi prinudnim putem ostvarili svoje zarade - piše u saopštenju. (Espreso.co.rs / Izvor: B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.